Pogledajte kako da napravite najsočnije ćevape - Men`s Health

Pogledajte kako da napravite najsočnije ćevape

 

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija: poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa dovoljno odstoji.

Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, ½ kg jagnjetine, 4-5 čena belog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Pogledajte i Zdrave i ukusne pljeskavice od tunjevine

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Pre nego što počnete da oblikujete ćevape, umešajte sodu bikarbonu u smesu i to je to.

Uživajte!

Izvor: lifepressmagazin.com

Pročitajte i  Naučnici otkrivaju: Evo u koje doba dana je dozvoljeno da jedete ugljene hidrate
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *