Pet načina da smanjite unos kalorija - Men`s Health

Pet načina da smanjite unos kalorija

   

Jedite srednje pomorandže umesto da pijete ceđeni sok od pomorandže. Sok sadrži fruktozu. Krvotokom fruktoza pristiže u jetru gde se ona ili pretvara u glukozu i pothranjuje u obliku glikogena, ili se pretvara u masno tkivo i pothranjuje u blizini vitalnih organa. Vlakna pomorandže će uravnotežiti šećer u krvi i stvoriti osećaj sitosti za razliku od ispijanja soka.

Pogledajte i 8 vežbi koje sagorevaju više kalorija od trčanja

Vežbajte da smanjujete broj zalogaja. Na kraju dana možete potencijalno smanjiti nekoliko stotina kalorija. Ova praksa takođe daje vreme mozgu (oko 15 minuta) da primi poruku da smo uneli dovoljno hrane.

Dodajte proteine. Dodavanje proteina pomaže da svaki obrok uravnoteži unos šećera u krvi i pomaže pri sagorevanju masti. Mišići postaju metabolički aktivni i pokreću sagorevanje masti.

Pogledajte i Neverovatno: Kako izgleda 100 kalorija?

Neka povrće bude najveći deo vašeg obroka. Kada su povrće i proteini glavni deo vašeg obroka onda imate ravnotežu šećera u krvi, povećan unos vlakana (što će učiniti da se osećate sito) i povećati unos antioksidativnih materija što će povećati osećaj sitosti.

Popijte čašu vode pre svakog obroka. Voda ne samo da vam pomaže da se osećate sito, već takođe ubrzava metabolizam od tri do pet posto. Blaga dehidracija može izazvati glad i želju za hranom.

Izvor: klix.ba

Pročitajte i  Ovo su savršeni načini ishrane za svaku krvnu grupu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *