Evo šta se događa u telu kada prestanete da konzumirate šećer - Men`s Health

Evo šta se događa u telu kada prestanete da konzumirate šećer

 

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću, mleku i ostalim namirnicama nisu zlo, dobri su za vaše zdravlje i možete ih unositi u većim količinama preko spomenutih namirnica.

Međutim, industrijski procesuirani i rafinisani šećeri velika su opasnost. Njihovim izbacivanjem iz ishrane možete drastično poboljšati svoje zdravlje, a lako ćete ih zameniti prirodnim zamenama za šećer poput meda, stevije ili javorovog sirupa.

Pročitajte i Koliko šećera ima u voću?

Ako se odlučite na taj izazov i odbacite šećer, ovo su pozitivne promene koje će vamse zbog toga dogoditi.

REGULISAĆETE TELESNU TEŽINU

Zavisnost od šećera je stvarna. Što ga više konzumirate, to ga više želite, pogotovo ako unosite puno procesuiranih šećera koji se nalaze masnoj i brzoj hrani i jelima s visokim udelom ugljenih hidrata. Ukoliko se “odviknete” od šećera, vaše telo biće vam zahvalno jer neće morati da se bori s neželjenim dodatnim kalorijama. U početku ćete osećati veliku želju za slatkim, ali kada se vaš organizam očisti od veštačkih šećera prestaćete stalno da osećate glad, gubićete kilograme i vaša težina će se stabilizovati.

IMAĆETE VIŠE ENERGIJE

Kada smo umorni, često konzumiramo namirnice ili energetska pića koja sadrže velike količine šećera jer želimo da nas nešto brzo “podigne”. Ironično je to što time zapravo organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije. Naime, sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na taj način izbećićete velike uspone i padove šećera u krvi zbog kojih se zapravo i osećate umorno.

Pogledajte i 6 načina da zauvek izbacite šećer iz ishrane

LEPŠA I ZDRAVIJA KOŽA

Pročitajte i  Hrana koja će vam umanjiti gasove

Nije tajna da šećer pogoršava akne i bubuljice, a često ih i uzrokuje. Ako ne možete da ih se rešite uz svu pomoć kozmetičara i krema, razmislite o tome da eliminišete šećer iz ishrane jer je moguće da vaš problem s bubuljicama zapravo dolazi iznutra. Mnogi ljudi koji su to uradili potvrđuju da im je koža brzo postala čišća, lepša i zdravija.

DOBRA PROBAVA

Naš probavni sistem najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i šećer. Već će i drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u vašem probavnom sistemu. Želudac i creva lakše će probavljati sve što pojedete i češće ćete imati stolicu, a bolan zatvor postaće samo sećanje.

Pogledajte i Koliko šećera ima u voću?

ŽELjA ZA ŠEĆEROM ĆE NESTATI

Verovali ili ne, možete se rešiti želje za slatkim, a u tome će vam pomoći upravo izbacivanje šećera. Nakon nekog vremena vaše omiljene čokolade mogle bi vam postati previše slatke, a najviše ćete uživati u ukusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima. Kada nakon mesec-dva probate zalogaj svoje omiljene torte, iznenadiće vas koliko je zapravo slatka.

Izvor: Zadovoljna

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *