Ručak posle treninga: Proteinska bomba za šampione - Men`s Health

Ručak posle treninga: Proteinska bomba za šampione

Otkrijte i Zašto ne treba jesti zajedno krompir i meso?

SASTOJCI

  • 2 veća jaja
  • 2 paradajza,prepolovljena
  • 4 cešnja belog luka, iseckana
  • So i biber
  • 4 krmenadle s koskom(150–200 g svaka), izlupane do debljine od oko 0,5 cm
  • 1 šolja brašna
  • 2 šolje oštrih prezli
  • 4 supene kašike ekstra devicanskog maslinovog ulja
  • Rukola
  • 1 limun

Pročitajte i Koja kombinacija namirnica je idealna za ručak?

PRIPREMA

Zagrejte rernu na 180°C.

U blenderu kratko pomešajte jaja,paradajz, beli luk, ½ šolje hladne vode, malo soli i bibera.

Začinite krmenadle solju i biberom.

Stavite brašno, mešavinu s jajima i prezle u tri zasebne plitke posude. Uvaljajte svaku krmenadlu u brašno(otresite eventualni višak), zatim u jaja, pa u prezle i pritiskajući ih da što bolje prionu.

Kulinarski trikovi: Ovako će pečeno meso biti mekano 

U tiganju dovoljno velikom da u njega stanu dve krmenadle, zagrejte 2 supene kašike ulja na srednje jakoj vatri dok ulje ne “zatreperi”.

Stavite dve krmenadle u tiganj, pa smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite dok donja strana ne postane braonkasta, oko 2 minuta.

Okrenite ih i pržite još 2 minuta. Prebacite ih na pleh. Isto uradite s preostale dve krmenadle,koristeći preostale 2 kašike ulja.

Pecite krmenadle dok ne budu sasvim pečene, oko 5 minuta.

Ručak ispod 400 kalorija: Reuben sendvič s ruskim dresingom

Stavite svaku na podlogu od rukole, dodajte nekoliko kapi limuna i poslužite.

Pročitajte i  Ginko biloba
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *