Koliko mogu da smršam ako izbacim hleb iz ishrane? - Men`s Health

Koliko mogu da smršam ako izbacim hleb iz ishrane?

Hleb može da vam obezbedi nutrijente kao što su vitamin B i gvožđe. Međutim, ukoliko ga jedete u velikim količinama, unećete dosta kalorija i verovatno dobiti neki kilogram viška.

Pročitajte i Zbog OVOGA odmah izbacite hleb iz ishrane

Ako se pitate koliko biste mogli da smršate ukoliko počnete da izbegavate hleb, odgovor je da to zavisi od toga koliko sada hleba jedete.

Ako eliminisanje hleba podrazumeva samo izbegavanje tosta za doručak, nemojte da očekujete drastične promene u kilaži, ali ako izbegavanje hleba vodi ka značajnoj redukciji kalorija u svakodnevnoj ishrani, onda ćete izgubiti više kilograma.

KALORIJE U HLEBU

Premda hleb nije naročito bogat kalorijama, ukoliko ga jedete uz svaki obrok, onda ćete značajno povećati unos kalroija.

Da biste znali koliko možete da smršate izbegavanjem hleba, morate otprilike da znate koliko dnevno kalorija unosite konzumiranjem hleba.

Otkrijte i 4 razloga da zauvek izbacite hleb iz ishrane

Beli hleb sadrži 266 kalorija na 100 grama ili 80 kalorija po parčetu od 30 grama, dok integralni hleb sadrži 247 kalorija, a parče hleba od 30 grama sadrži 74 kalorije.

Engleski mafin od 57 grama ima 134 kalorije, dok somun od 60 grama sadrži 165 kalorija.

UMERENI GUBITAK KILOGRAMA

“Ukoliko smanjite unos kalorija za 100 do 500 kalorija dnevno, a uz to ste fizički aktivni 30 do 60 minuta, to je dobar način da izgubite suvišne kilograme”, poručuju nutricionisti dr Alan Tičenal i Džoani Dobs s Univerziteta na Havajima.

Ukoliko uobičajeno jedete parče hleba za doručak, engleski mafin za užinu, somun za ručak i još jedno parče hleba za večeru, imajte na umu da samo konzumiranjem hleba otprilike unesete 454 kalorije dnevno odnosno 3 178 nedeljno.

Pročitajte i  Polica sa ukusima

Saznajte i Zašto kriška hleba uvek pada na namazanu stranu?

Ako želite da smršate pola kilograma nedeljno, potreban vam je deficit kalorija od oko 3500 kalroija, pa ako je trenutni unos kalorija dovoljan da održite težinu, redukcija 3178 kalorija nedeljno može da vam pomogne da izgubite pola kilograma skoro svake nedelje.

ZDRAVI UGLJENI HIDRATI

Ukoliko prestanete da jedete hleb, moraćete da povećate unos zdravih ugljenih hidrata, jer oni treba da čine najmanje 45 procenata dnevnog unosa kalorija.

Počnite da jedete smeđi pirinač, osvenu kašu, musli, proso.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *