Nadoknadite energiju u kafiću - Men`s Health

Nadoknadite energiju u kafiću

ZAOBIĐITE MAMURLUK
 „Vodka je alkohol koji je dobar za detoksikaciju jetre, a ako ga pijete sa malo soka od limete, vitamin C omogućava da vaš organizam lakše apsorbuje vodu iz pića.“, tvrdi Alison Duker.
Grickalica koja ide uz vodku je pršuta, po mogućstvu goveđa. Sok limete pomaže da se iz pršute apsorbuje i za trećinu više gvožđa nego obično.

OJAČAJTE KOSTI
Pivo sadrži silikon koji jača kosti i utiče na gustinu koštane mase. Samo nemojte da isprobavate njegovo dejstvo na stepenicama kafića.
Za grickanje preporučujemo salatu (bilo koje povrće) sa sirom. Ona će pomoći da se apsorbuje 360 mg kalcijuma iz 50 g sira, a kalcijum je takođe dobar za jačanja kostiju.

ZA MANJE NADIMANJA
“Pivo od đumbira je veoma zdravo: dobro je protiv mučnine i dijareje, smatra se da smanjuje bolove od artritisa i snižava holesterol.“, tvrdi Duker. Ono umanjuje onaj osećaj težine nakon jela.
Uz pivo od đumbira možete grickati indijski orah. Đumbir olakšava varenje magnezijuma iz oraha koji je neophodan za mišiće, a najbolje je od svega što ovo pivo možete da napravite i kod kuće.

OJAČAJTE IMUNITET
Crno vino sadrži visok nivo antioksidanasa resveratrola koji je dobar za srce.
Uz crno vino odlično idu masline koje u kombinaciji sa vinom poboljšavaju cirkulaciju.

SNIZITE HOLESTEROL
Naučnici kažu da pola litre sajdera sadrži istu količinu antioksidanasa kao i čaša vina. „ovo piće koje se pravi od jabuke sadrži pektin koji smanjuje holesterol u organizmu.“, kaže Duker.
Grickalice koje možete konzumirati uz Somersbi su pistaći. Pojedite nekoliko šaka ovih ukusnih grickalica uz vaše omiljeno piće i smanjićete nivo holesterola za još 13 odsto.

Pročitajte i  Moćan doručak koji prži kalorije
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *