Zbog OVOGA odmah izbacite hleb iz ishrane! - Men`s Health

Zbog OVOGA odmah izbacite hleb iz ishrane!

IZGUBIĆETE KILOGRAME UZROKOVANE VODOM 

Hleb je prepun ugljenih hidrata, pa ćete izbacivanjem hleba iz ishrane odmah osetiti gubitak kilograma. Nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.

Otkrijte i Zašto kriška hleba pada uvek na namazanu stranu?

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i vezuje tri do četiri puta više vode od svoje težine.

NEĆETE VIŠE BITI STALNO GLADNI

Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada.

Ove lude promene mozgu šalju nejasne i nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se debljamo.

Ali to ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

Čemu odoleti: hlebu ili slatkišima?

DODATNI PRILIV ENERGIJE I BOLJA PROBAVA 

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su preko potrebna za normalan rad creva i probavu. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom. Nakon što izbacite beli hleb iz ishrane i u svakodnevnu ishranu uvrstite cele žitarice probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljeni hidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako su oni kvalitetni, mozak radi normalno, bez smetnji, no ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno, te se pojavljuje osećaj malaksalosti i umora.

Saznajte i 4 razloga da zauvek izbacite hleb iz ishrane

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i  Upoznajte veštačke zaslađivače
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *