Letnji ručak: Brze tikvice iz rerne - Men`s Health

Letnji ručak: Brze tikvice iz rerne

Fenomenalan i zdrav obrok: Čips od tikvica

SASTOJCI

  • 2 šoljice smeđeg pirinča
  • 4 šolje pileće supe
  • 250 grama ćurećih prsa
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 790 grama kockica paradajza
  • 1 1/2 šolje rendanih tikvica
  • 1 kašičica belog luka u prahz
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 šolja rendanog čedar sira

PRIPREMA

Ručak za 10 minuta: Pirinač s povrćem

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Potom skuvajte pirinač. Dok pirinač ne bude gotov, u drugu šerpu stavite pileće supu, a kada ona proključa, dodajte pirinač i onda smanjite temperaturu da bi pirinač počeo da krčka. Kuvajte ga oko 40 minuta, dok potpuno ne bude gotov.

Dok se pirinač kuva, zagrejte riganj i dodajte ćureće grudi zajedno sa lukom. Pripremajte je dok ne pocrveni,a luk ne postane providan.

Kada je ćuretina gotova, dodajte komadiće paradajza, kao i rendane tikvice, beli luk u prahu, origano, so i biber.Pustite sastojke da se krčaju desetak minuta.

Kada su gotovi i pirinač i smesa sa paradajzom, pomešajte ih u veliku činiju i dobro promešajte. Dodajte 3/4 šolje rendanog sira i ponovo promešajte.

Slasno i izvrsno: Sendvič sa ćuretinom

Celu smesu ponovo stavite u tiganj da se malo proprži i potom pospite preostalom 1/4 sira. Ovu smesu krčkajte 20 minuta, dok se sir ne otopi.

Pustite da se smesa prohladi desetak minuta pre nego što servirate.

Lagani letnji ručak: Vegetarijanska pita

A.J.

Pročitajte i  6 načina da neutrališete zadah od crnog luka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *