7 savršenih namirnica za letnji detoks organizma - Men`s Health

7 savršenih namirnica za letnji detoks organizma

BELI LUK

Beli luk je zdrav za srce, ali je efikasan i u detoksikaciji, jer deluje antiviralno, antibakterijski i poseduje antibiotička svojstva. Beli luk sadrži hemikaliju alicin, koja podstiče proizvodnju belih krvnih ćelija i pomaže u borbi protiv toksina.

Detoksikacija organizma: Dvodnevna dijeta jabukama

ZELENI ČAJ

Jedan od najboljih načina za detoksikaciju tela je konzumiranje zelenog čaja, koji je bogat antioksidansima. Zeleni čaj štiti jetru od različitih oboljenja.

Zeleni čaj: 6 razloga da odmah počnete da ga pijete

ĐUMBIR

Masna hrana i alkohol loše utiču na probavni sistem, a u slučaju mučnine, loše probave, napudosti i gasova možete da koristite đumbir. Bogat je antioksidansima i unapređuje imunitet. Možete unositi sok ili čaj od đumbira.

Saznajte i 6 razloga da đumbir postane svakodnevni deo vaše ishrane

LIMUN

Limun je s razlogom jedno od najpopularnijih i najefikasnijih “oružja” u borbi sa toksinima. Bogat je vitaminom C i antioksidansima koji prave čuda kada je u pitanju koža, kao i u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivaju bolesti. Limun ima i alkalni efekt i pomaže u obnavljanju ph balansa, što opet unapređuje imunitet.

Pročitajte i 6 razloga zašto bi ujutru trebalo da popijete toplu vodu s limunom

VOĆE

Sveže voće je bogato vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima, a u isto vreme sadrži veoma malo kalorija. Zbog toga je važno voće uključiti u plan detoksikacije organizma. Voće je najbolje jesti ujutro, a možete ga konzumirati i kao užinu tokom dana. Poznato je da voće poboljšava probavu.

Pročitajte i Kako da očistite organizam pirinčem

CVEKLA

Cvekla sadrži velike količine magnezijuma, gvožđa i vitamina C, zbog čega je višestruko korisna za organizam. Osim toga, cvekla pomaže u kontroli holesterola i “čisti” jetru. Može se jesti sveža ili kuvana, a moguće je napraviti i sok.

Saznajte i Odličan razlog da odmah popijete sok od cvekle

SMEĐI PIRINAČ

Pročitajte i  10 načina da olakšate mamurluk

Smeđi pirinač sadrži vitamin B, magnezijum, mangan i fosfor, koji služe u detoksikaciji organizma. Efikasan je i za čišćenje debelog creva, a bogat je iselenom, koji štiti jetru i poboljšava ten.

Otkrijte i Moćan napitak za mršavljenje i detokcikaciju

Izvor: Klix.ba

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *