Riba i pečurke: savršena kombinacija za letnju večeru - Men`s Health

Riba i pečurke: savršena kombinacija za letnju večeru

Saznajte i Pravilno pripremljena riba može da poboljša zdravlje vašeg mozga

SASTOJCI

  • 1 vlašač, iseckan na kockice
  • 70 g neslanog putera
  • 80 g šampinjona
  • 500 g ribe (losos, bakalar ili kozice), iseckane na komadiće
  • 30 g edamame, očišćene
  • 200 ml sosa za ribu
  • 6 krompira, izgnječenog
  • 100 ml mleka

Pročitajte i Riba sa začinjenim maslacom

PRIPREMA

Propržite vlašac s malo putera dok ne omekša, dodajte šampione i pržite oko osam minuta.

Obarite krompir, napravite pire, pa pomešajte ostatak putera i pržite dok ne postane vazdušast.

Stavite komadiće ribe u posudu i pomešajte šampinjone, vlašac i edamame. Sipajte sos za ribu, promešajte i začinite.

Otkrijte i Zašto bi trebalo da izbegavate pire od krompira?

Stavite krompir preko cele smese, razmažite otopljenim puterom i pecite na 200 stepeni 20 do 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

NUTRITIVNA VREDNOST

Kalorije 520

Proteini 36 g

Ugljeni hidrati 51 g

Masti 22 g (13 g zasićenih)

Pročitajte i  Proteini za sladokusce: Gulaš sa paradajzom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *