Marlon Brando: Neobične navike u ishrani jedne legende - Men`s Health

Marlon Brando: Neobične navike u ishrani jedne legende

On je jedan od najomiljenijih glumaca u istoriji filma. Merilin Monro ga je nazvala “najseksepilnijim muškarcem kojeg je ikada videla”. Ukoliko ste ga gledali u nekim od njegovih najranijih filmova, mogli bi ste se složiti sa konstatacijom poznate glumice. Čak i u tom periodu važio je za čoveka koji je mnogo voleo da jede.

ŠTA SU NJEGOVI PRIJATELJI REKLI

Glumac Ričard Erdman, Brandov kolega u njegovom prvom filmu “Čovek”, izjavio je kako se njegova “dijeta” tada zasnivala na brzoj hrani i kikiriki puteru, koji je konzumirao direktno iz tegle. Sredinom pedesetih, Marlon je bio poznat po tome što je mogao da pojede celu kutiju slatkiša, koje je rado “zalivao” litrom mleka.

Ovo su:Najbolji “muški” filmovi nagrađeni Oskarom

Njegov blizak prijatelj Karlo Fiore rekao je da je Marlon tokom pedesetih i šezdesetih godina preduzimao ekstremne dijete, ali je ubrzo gubio snagu volje. Zatim bi “gutao” ogromne količine hrane za doručak, koji su činili korn fleks, kobasice, jaja, banane sa čokoladnim kremom i neretko velike porcije palačinaka prelivenim javorovim sirupom.

Kark Kalden, njegov blizak prijatelj, rekao je da je Brando tokom snimanja filma “Jednooki Džek”, uspevao za večeru da pojede dva bifteka, krompir, dve pite sa jabukama i uz to litar mleka. Ovakva “dijeta” je zahteva konstantno menjanje veličine kostima tokom snimanja filma.

NIŠTA MANJE ZANIMLJIVO

Verovali ili ne, Holivudom je čak kružila priča o tome kako je njegova druga žena Movita stavila katanac na njihov frižider, ali jednog jutra, kada se probudila, katanac je bio polomljen, a na okruglom komadu sira su ostali tragovi Marlonovih zuba.

Na osnovu svega pomenutog, nije iznenađujuće to što je kostimograf filma Mutiny on the Bounty Džejms Tejlor tvrdio kako je Brando zbog varijacija u kilaži bio prinuđen da promeni 52 para pantalona tokom snimanja filma.

Pročitajte i  Evo šta se dogodi kada mesec dana jedete i trenirate kao nadmoćni Rok

Saznajte: Jednostavan način da zauvek prestanete da jedete slatkiše!

Tokom osamdesetih godina, postojao je izveštaj pisalo se i da ga je devojka ostavila zbog toga što je prekršio obećanje da će smršati.

SVAKOJ LJUBAVI DOĐE KRAJ

Pred sam kraj, kada mu je život već bio ugrožen zbog prekomerne gojaznosti, Marlon je preduzeo radikalnu dijetu zahvaljujući kojoj je uspeo da smrša 32 kilograma, ali njegovo srce i telo su već bili dosta oštećeni dugogodišnjim lošim navikama u ishrani i čestim prekidima dijeta.

Verovatno se, ako je reč o prekomernoj ishrani, Marlon Brando može svrstati u grupu velikih imena kao što su Elvis Prisli i Orson Vels. Ostaje upamćeneno da je do kraja svog života, koji je, nažalost, okončan u njegovoj osamdesetoj godini, nikada nije izgubio ljubav prema hrani, posebno prema sladoledu.

Tekst: Bojan Stanisavljević

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *