Ishrana za MMA: Kako se hrani Kris Vajdman? - Men`s Health

Ishrana za MMA: Kako se hrani Kris Vajdman?

Prelazak na zdrav režim ishrane i nije tako težak zadatak, uprkos činjenici da ste se u prošlosti hranili (veoooma) nezdravo.

Upoznajte Najbolje MMA borce svih vremena

Jedan od sportista koji se nosio s ovim problemom je i Kris Vajdman. Kako sam priznaje, ranije nije previše pažnje posvećivao zdravoj ishrani.

“Izbegavao sam da jedem zeleniš”, rekao je on. “Uvek sam uživao u kikiriki puteru i medu, pa sam ih vremenom izmešao i tako jeo. Naravno, tu nije bilo previše nutritivne vrednosti”.

Izgradite gornji deo tela kao MMA fajteri

KADA JE PROMENA NEOPHODNA

Njegov put nije bio nimalo lagan. Krenuo je od prve američke rvačke divizije na koledžu, da bi se proslavio dvostrukom pobedom nad legendom borilačkog sporta Andersonom Silvom 2013. godine. Međutim, nije menjao navike. Njegova kilaža je varirala od 83 kilograma (pred mečeve) do 105 kilograma (između treninga).

MMA kao način života: Nedeljni program treninga Džejmsa “Čekića” Meksvinija

Zato je pre dve godine odlučio da više pažnje posveti ovom segmentu, i to baš u vreme priprema za meč sa Silvom. Odlučio se za saradnju sa poznatom svetskom nutricionistkinjom Mišel Ingles, koja mu je napravila sveobuhvatan plan ishrane. Vajdman veruje da je ova promena znatno uticala na kvalitet njegovih treninga i oporavak mišića.

Sada Vajdmanova ishrana uključuje puno povrća i mesa. Kikiriki puter je zamenjen puterom od badema, a med Jezekiljevim hlebom (vrsta hleba od celog zrna). Ubacio je i zdrave masti, koje pomažu bržem oporavku mišića i boljoj apsorpciji glavnih vitamina.

Saznajte i: Koja kombinacija namirnica je idealna za ručak?

SAVETI MIŠEL INGLES

  • Zeleno povrće možete jesti koliko želite. Sokovi od svežeg voća i povrća ili zelena soja su odličan dokaz da ove namirnice ne moraju biti dosadne.
  • Izbegavajte zaslađena i energetska pića. Umesto toga, posle treninga uzmite vodu i dodajte malo meda i morske soli. Ako pijete samo vodu, nećete povratiti elektrolite koje ste izgubili znojenjem i biti potpuno hidrirani.
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *