Ako želite da smršate, za doručak jedite banane! - Men`s Health

Ako želite da smršate, za doručak jedite banane!

Ovu dijetu su osmislili Hitoši Vatanabe koji se bavio proučavanjem preventivne medicine i njegova supruga farmaceut Sumiko.

Saznajte i Jednostavan trik: Kako da banane traju duže (VIDEO)

ZA DORUČAK: BANANE I VODA SOBNE TEMPERATURE

Osnovno pravilo ove dijete jeste da doručak sadrži jedino banane i običnu vodu sobne temperature. Prema rečima izumitelja ove dijete, ovakav doručak može da doprinese značajnom smanjenju kilograma bez obzira šta jedete ostatak dana.

Dijeta je izuzetno jednostavna i laka za praćenje, a mnogi Japanci su potvrdili i njenu valjanost: naime, kod velikog broja je došlo do značajnog gubitka težine prilikom eksperimentisanja sa ovom dijetom.

DIJETA KOJA POSPEŠUJE VARENJE I UBRZAVA METABOLIZAM

Odgovor zašto ova dijeta tako dobro deluje je možda u činjenici da banane pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam. Druga mogućnost leži u vrsti skroba koji banane poseduju, a koji ima niži glikemijski indeks, dugo se vari, daje osećaj sitosti i delimično blokira apsorbciju ugljenih hidrata.

Pročitajte i Šta se dogodi kad 12 dana jedete SAMO banane

Niko pouzdano nije siguran zašto voda mora da bude sobne temperature, ali postoji više teorija od kojih su najzastupljenije da voda ove temperature poboljšava varenje i smanjuje osećaj gladi.

VEČERA PRE 20 SATI

Osobama koje žele da praktikuju ovu dijetu savetuje se i da večernji obrok bude pre 20 sati uveče i da izbegavaju slatkiše posle večere. U slučaju gladi prihvatljivije je uzeti komad voća.

NA SPAVANJE PRE PONOĆI

I poslednje pravilo kod ove dijete je da se na spavanje ide pre ponoći. Za ovo pravilo gotovo i da ne treba objašnjenje jer su i naučne studije pokazale povezanost između kasnog odlaska na počinak i gojaznosti.

Saznajte koje namirnice će smanjiti obim vašeg struka

MLEČNI PROIZVODI I ALKOHOL SU ZABRANJENI

Pročitajte i  Hrana za mozak

Zabranjene namirnice su mlečni proizvodi i alkohol. Od napitaka tu je jedino voda sobne temperature. A banane moraju biti sirove, a ne pečene, kuvane ili zaleđene.

Izvor: Prva.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *