Najčešće greške koje pravimo kod doručka - Men`s Health

Najčešće greške koje pravimo kod doručka

PRŽITE JAJA U TIGANJU

Sigurno ste pomislili: “Pa gde da ih pržim?”. Naučnici smatraju da je bolje i zdravije da razbijena jaja stavite u šolju, pa u mikrotalasnu i da ih kuvate dok ne poprime izgled prženih jaja. Na ovaj način ćete dobiti fenomenalan obrok, bez dodavanja ulja i prljanja dodatnih sudova.

Saznajte i Najbolji doručak za vas

OTVARATE ŽITARICE NA VRHU KESE

Otvarate žitarice na vrhu kese i onda vam na kraju ostanu samo mrvice na dnu? Zato treba da protresete kesu sa žitaricama i da je okrenete naopačke i tako je otvorite.

SIPATE ŽITARICE IZ KESE U ČINIJU

Kako biste sprečili prosipanje žitarica i sipanje duple doze, koristite šolju kao meru.

Pročitajte i Doručak za mršavljenje: Za mesec dana – 5 kilograma manje

SIPATE ŽITARICE PA TEK ONDA MLEKO

Ovo vam otežava da vidite koliko ste mleka sipali i onda vam ostane samo mleko na dnu činije. Kako biste uspostavili bolji odnos mleka i žitarica, napre sipajte mleko (prvo pola šolje) i onda sipajte žitarice.

KAD PRAVITE SMOOTHIE,DODAJETE LED

Led dodaje prazne kalorije i stvara iluziju veće porcije, a takođe pruža vodenkast ukus voću. Zato koristite smrznuto voče i jednu, dve kockice leda.

Recept: Savršen doručak: Ovsena kaša s bananama i čokoladom

PRESKAČETE DORUČAK

Možda doručak nije najvažniji obrok, ali preskakanje obroka je definitivno najgora stvar koju možete da uradite svom organizmu. Čak i ako niste gladni ujutru, pojedite koju voćku kako biste sprečili nemilosrdne napade gladi kasnije.

PIJETE ĐUS

Vašem telu je potrebna tečnost kako biste funkcionisali, a pogotovo nakon duge noći bez vode. Međutim, oko 22 grama šećera se nalazi u standardnoj čaši ceđene narandže. Zato pijte vodu.

Otkrijte i Najveće zablude o doručku

JEDETE VOĆNI JOGURT

Pročitajte i  Osnovno o glutaminu

Kupovni voćni jogurt sadrži više šećera nego proteina, pa je najbolje da sami napravite voćni jogurt: stavite šaku omiljenog voća za vlakna i sladak ukus, malo badema li granole za zdrave masti i neki vid začina poput cimeta, đumbira, muskatnog oraščića za ukus i naravno šolju običnog ili grčkog jogurta.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *