Ovako svaki dan sabotirate mršavljenje - Men`s Health

Ovako svaki dan sabotirate mršavljenje

ČESTO MULTITASKUJETE?

Radite li gomilu stvari istovremeno? Univerzitet “Emori” utvrdio je da poslovi koji od vas zahtevaju da multitaskujete dovode do gubitka samokontrole… Želeli bi da izbegavate nezdravu hranu? Čips će vam pored svih zadataka izgledati najmanje opasno, a možda i ne primetite da ste ga kupili…

Otkrijte i: 7 načina da pobedite umor

Kako da popravite stvar? Odredite rok za obavljanje svakog zadatka i nagradite se tek kada završite. Provodite previše vremena sedeći za kompjuterom i četujući? Izračunavanje izgubljenog vremena onlajn lako je kao i izračunavanje kalorija!

ŽIVITE NA NISKOJ NADMORSKOJ VISINI?

Oni koji su na višoj nadmorskoj visini imaju manju potrebu za grickalicama, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu Plos One. Viša nadmorska visina reguliše hormone leptina i na taj način sprečava gojaznost.

Pročitajte i: 4 najbolje grickalice za mršavljenje

Kako da popravite stvar? Nismo mislili da treba odmah da se preselite. Probajte da, dok trenirate, koristite masku koja simulira nadmorsku visinu. Odlična je i za bolji kardio trening. I pešačenje može da pomogne.

PLAĆATE KARTICOM?

Istraživanje Univerziteta “Kornel” pokazalo je da plaćanje karticom dovodi do impulsivne kupovine. Ona prividno stvara osećaj “sada pojedi, plati kasnije”. Zbog toga kupujete čak 42 odsto više džank fuda.

Dokazano: Evo kako novac zaista utiče na vas

Kako da popravite stvar? Idite do automata i podignite pare s kartice. Kada budete plaćali kešom, razmislićete dva puta o kupovini čokoladice.

 

 

Pročitajte i  Hazard lošeg kuvanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *