Kako pripremiti jaja Benedikt? - Men`s Health

Kako pripremiti jaja Benedikt?

SASTOJCI

Pročitajte i: Sirova jaja su recept za mišiće – da ili ne?

  • 8 jaja + 4 žumanceta
  • 4 kašičice soka od limuna
  • 8 režnjeva slanine
  • 4 zemičke, prepolovljene
  • malo Vorčester sosa
  • prstohvat bibera
  • prstohvat soli 
  • kašičica sirćeta
  • kašika vode
  • 200 g putera + 2 kašike

PRIPREMA

1. Naravite sos holandez – na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so.

2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Polako razbijte jaja i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir.

Pogledajte i: Kako poširati jaja

3. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.

4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *