Jedite manje zahvaljujući ovim fenomenalnim trikovima - Men`s Health

Jedite manje zahvaljujući ovim fenomenalnim trikovima

GRICKAJTE PRE VEČERE

Idete na večeru u restoran? Pola sata pre nego što izađete iz kuće, pojedite užinu od 200 kalorija koja sadrži najmanje 15 grama proteina. Sa proteinima u stomaku i manje hormona gladi, manje ćete pojesti u restoranu.

Pročitajte i 7 načina da izbegnete prejedanje

Popijte šejk s whey proteinom ili  pojedite jabuku.

STANITE S JELOM PRE NEGO ŠTO SE NAJEDETE

Potrudite se da stanete pre nego što je vaš rezervoar potpuno pun, otprilike između polovine i 3/4 zapremine vašeg stomaka. Prestanite s jelom kada ste zadovoljni, a ne potpuno puni.

ŽVAĆITE

Verovatno ste čuli i ranije: svaki zalogaj žvaćite 40 puta. Jedna studija je pokazala da su muškarci koji su toliko puta grickali svaki zalogaj jeli 12 procenta manje nego oni koji su svoje zalogaje žvakali 12 puta.

Saznajte Kako možete da smanjite apetit

Naučnici veruju da dugo žvakanje hrane pre gutanja ubrzava oslobođenje stomačnih hormona koji su povezani s osećajem zadovoljstva.

JEDITE KAO DA STE KRITIČAR U RESTORANU

Zaustavite se da zabeležite teksturu, ukus i miris svog jela. Razmislite odakle potiče jelo.

Razmišljanje o onome što jedete će dati šansu vašem želucu da u međuvremenu pošalje poruku mozgu da ste siti i spasiti vas potencijalnog prejedanja.

PLANIRAJTE ODLAZAK U PRODAVNICU

Gladni kupci često pretovare svoje korpe visoko kaloričnom hranom. Najbolje vreme za odlazak u prodavnicu jeste nakon doručka vikendom.

Pročitajte i Zdrave namirnice koje smanjuju apetit

Ako vam se ova ideja ne dopada, makar pojedite nešto pre nego što odete u kupovinu namirnica.

Studije takođe sugerišu da u kupovinu idete s listom namirnica, koje želite da kupite, jer u suprotnom postoji mogućnost da ćete kupite neku poslasticu, koja vam zapadne za oko.

Pročitajte i  Saveti za savršene kobaje

KUPITE NOVO POSUĐE

Jedite iz tanjira koji imaju širok obod ili obojene ivice. Zahvaljujući manjim tanjirima, vaš tanjir će uvek izgledati kao savršeno ispunjen, a porcije će biti manje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *