Ukusni sos za sagorevanje kalorija - Men`s Health

Ukusni sos za sagorevanje kalorija

PAPRIČICE U SIRĆETU

Kombinujte sa grilovanim mesom ili pomfritom

Sastojci: 12 malih ljutih papričica (mešavina crvene i zelene)

              1 ½ krigle belog vinskog sirćeta

Priprema:
Stavite papričice u čistu, suvu teglu. U maloj šerpi kuvajte sirće sve do ključanja, zatim prelijte papričice i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i držite je tako 2 nedelje, povremeno je možete protresti. Probajte da li sirće dovoljno primilo ukus, procedite ga od paprike, ako nije dovljno začinjeno, dodajte malo suvih papričica i ostaviti još nedelju dana.

SENF-HABANERO

Idealno ide uz svinjski šnicle ili piletinu na žaru

Sastojci:

3 Habanero paprike

2 paradajza iseći na veće komade

5 kašika senfa

80 ml soka od ananasa

2 kašike braon šećera

2 kašike meda

1 kašika mlevenog korijandera

Soli

Priprema:
Dok sečete papriku na pola i čistite od semena, obavezno stavite lateks rukavice, zbog njihove ljutine. Zatim stavite u blender sa ostalim sastojcima i promešajte dok ne postane glatko. Sipajte pire u šerpu i ostavite ga da provri. Sipajte u 2 tegle. Trebalo bi ih držati u fružideru do 2 meseca. Dobićete negde oko 1 ½ L.

ČILI-PARADAJZ

Odlično ide uz pljeksavice, piletinu ili tunjevinu

Sastojci:

2 konzerve čilija

1 konzerva seckanog paradajza

40 g seckanog crnog luka

3 kašike paradajz sosa

2 kašike meda

2 čena seckanog belog luka

1 kašičica rendane narandže

60 ml soka od pomorandže

½ kašičice soli

Priprema:
Staviti sve sastojke u blender i mešati dok smesa ne postane glatka. Staviti u šerpu i kuvati do ključanja, smanjiti temperaturu i kuvati još 5 minuta. Sipajte sos u tegle, ohladiti i držati u frižideru do 1 meseca. Dobićete oko 1 L.

Pročitajte i  Kako da izgubite 3 kilograma za 3 dana
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *