MH recept za majstora špageti karbonara - Men`s Health

MH recept za majstora špageti karbonara

Tradicionalni recept možete osvežiti tako što ćete pastu preliti poširanim jajetom. Razbijte žumance pre mućenja viljuškom da jaje ne bude zgusnuto.

Šta vam je potrebno:

  • 85 g obične ili integralne testenine
  • 1 jaje
  • 1 šnit slanine, iseckane
  • 5 g brušenog parmezana
  • peršun u prahu (dekoracija)

1. U velikoj šerpi, u ključaloj slanoj vodi kuvajte testeninu prema uputstvima sa kutije; procediti;

2. U manjoj šerpi dok voda vri, polako ubacite razbijeno jaje. Kuvajte, 3, 4 minuta, mešajući vodu dok se belance ne stvrdne.

3. U međuvremenu, vratite veću šerpu na srednju temperaturu; pržite slaninu 5 min dok ne postane hrskava. Iscedite skoro svu mast. Vratite temperaturu na srednje nisku; dodajte testeninu, mešajte i prelijte jajetom, parmezanom, peršunom i sveže samlevenim biberom.

Energetska vrednost:

456 kcal; 22 g proteina; 65 g ugljenih hidrata (8 g vlakana) 12 g masti.

Kuhinjski trik za kuvanje testenine

Potrebno je više vremena da bi voda u velikoj i dubokoj šerpi proključala. U širokoj i plitkoj šerpi voda brže ključa. Stavite poklopac kad pomerate šerpu sa ringle do sudopere; nosite rukavice za rernu.

Neodoljivo: Štapići u košuljici od pršute

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Ublažite bolove u grlu sa hranom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *