Ovo su namirnice koje će izgraditi vaše trbušnjake - Men`s Health

Ovo su namirnice koje će izgraditi vaše trbušnjake

Saznajte koje namirnice će izgraditi vaše mišiće

Pre nego što vam predstavimo 5 ključnih namirnica koje će upotpuniti vaš trening snage i vežbe koje sagorevaju masti, predstavićemo vam dve bitne stavke bez kojih nećete doći do zavidnih trbušnjaka:

  • redukujte stres – jer je kortizol, hormon koji aktivira i podstiče vaše telo da taloži masne naslage. Ako jedete namirnice koje su bogate hranljivim materijama – sveže voće, povrće, orahe i žitarice, moći ćete značajno da smanjite stres.
  • Takođe je bitno da imate pravi tajming za konzumiranje hrane. Budući da su ugljeni hidrati glavni izvor vašeg goriva u telu, najbolje je da ih jedete ranije, tako da možete da ih sagorite kasnije u toku dana.

ZELENIŠI

Mala tajna izgradnje trbušnjaka jeste da vaše telo treba da dobija manje od 10 procenta, što ne znači da treba potpuno da se oslobodite masti, već da sprečite taloženje novih masnih naslaga. Ključni za mršavljenje su zeleniši poput kelja i spanaća, budući da su bogati mineralima, koj pomažu da kontrolišete apetit i vlaknima, koji snabdevaju i pune vaš stomak na duži vremenski period.

Otkrijte koja hrana ubrzava rast mišića

Velika zelena salata je idealna za večeru.

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj podiže temperaturu u vašem telu i ubrzava metabolizam, stoga će vam pomoći kod sagorevanja masnih naslaga.

Saznajte 6 razloga da počnete odmah da pijete zeleni čaj

Prema japanskoj studiji, zeleni čaj može da vam pomogne da sagorevate masne naslage i da dođete do boljih trbušnjaka, naravno dok teško i naporno vežbate. Da biste primetili efekte istraživanja, zeleni čaj trebalo bi da konzumirate četiri šoljice dnevno svakog dana.

URME

Konzumiranje dve velike urme pre treninga je sjajan način da se efikasno snabdete snagom za trening.

Pročitajte i  Da li ste se hranili pogrešno pre treninga izdržljivosti?

One sadrže čistu glukozu, koju telo brzo apsorbuje i daju vam brzu injekciju energiju, što je super za sportiste koji se bave sportovima koji zahtevaju fizičku izdržljivost, zato što glukoza ekstremno efikasna i zahteva malo digestivne energije.

Pročitajte i Namirnice koje sadrže kalcijum (a nisu mlečni proizvodi)

CIMET

Stabilizovan nivo šećera u krvi je bitna komponenta tokom razvoja i održavanja zgodnog srednjeg dela. Nivoi šećera koji raste i opada mogu da poremete nivo insulina, uzrokujući zadržavanje masti u organizmu. Cimet je prirodno dobar kod održavanja nivo šećera u krvi, kada se konzumira sa vlaknima, proteinima i mastima.

Skandinavska studija koja je objavljena u American Journal of Clinical Nutrition, otkrila je da 3 grama cimeta može da redukuje nivo insulina.

Saznajte i 5 saveta o ishrani za izgradnji mišića

JICAMA

Jicama izgledom podseća na krompir i jabuku, a predstavlja savršenu namirnicu za izgradnju trbušnjaka.

Bogata je vlaknima i mineralima, ima sjajnu teksturu i neutralan ukus, a drži vas sitim dugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *