4 namirnice koje će povećati vaše grudi (ali ne na dobar način) - Men`s Health

4 namirnice koje će povećati vaše grudi (ali ne na dobar način)

Pročitajte i Hrana koja ubrzava rast mišića

ŠKAMPI

Prema informacijama programa USDA o pesticidima, prosečna osoba je izložena pesticidima (od 10 do 13 vrsta) svakog dana. Devet od deset najčešćih pesticida ometaju rad endokrine žlezde, što znači da se poigravaju sa muškim i ženskim hormonima. Jedan od hormona, koji sadrži najviše estrogena, 4 heksil-resorcinol, primenjuje se na škampima kako bi sprečio promenu boje.

Drugi morski plodovi sa velikim uticajem pesticida su jegulja, uzgojeni losos i tilapija.

JAGODE

Konvencionalno gajeni proizvodi sa jestivom kožom, naročito bobičasto voće, sadrže najviše nivoe pesticida koji imitiraju estrogen.

Ostali proizvodi s ovim pesticidima su breskve, jabuke, višnje i kelj, pa vodite računa da uvek birate domaće, organske proizvode.

Saznajte koje namirnice mogu da poboljšaju vaše raspoloženje

MESO I SIR IZ MARKETA

Kada kupite vakumirano meso ili sir u supermarketu, trebalo bi da znate da je folija kojom se zavijaju ovi proizvodi, obično napravljena od polivinilhlorida, koji dospeva u masnu hranu i prouzrokuje hormonalne promene.

Umesto toga, kupite meso direktno kod mesara, koji će vam umotati u papir.

FLAŠA VODE

Proverite flašicu – verovatno napravljena od polikarbonata. Prema mišljenju naučnika s Harvarda, nivo BPA kod ljudi (plastični ublaživač koji imitira estrogen) se povećava za 79 procenata nakon što piju vodu iz plastičnih flaša.

Pročitajte i Namirnice najbogatije antioksidansima

Pročitajte i  Najbolja voćka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *