Postoji jedan pravi način - da napravite kajganu - Men`s Health

Postoji jedan pravi način – da napravite kajganu

Sitničavi šefovi kuhinja reći će da vam je potrebna mutilica, tiganj visoke tehnologije i pavlaka od domaćeg mleka uvezena iz južne Francuske. Međutim, nije vam potrebno ništa od toga da biste bez gnjavaže napravili penastu, gustu i glatku kajganu za doručak. Ili ručak. Ili večeru. 

SPASITE DORUČAK 

Ako vam parčence ljuske upadne u jaja dok ih razbijate, možete ga izvaditi iskorišćenom ljuskom

PRVI KORAK 

Koristite dobre sastojke.

Dobra jaja i puter su po prirodi kremasti i bogatog ukusa. Probajte sveža jaja sa farme (ili barem sveža sa pijace) i neslani puter.

DRUGI KORAK

Smanjite vatru. 

U srednje zagrejan tiganj dodajte jednu kašiku putera, okrećite tiganj dok ga ne obložite puterom koji se topi, potom ubacite 2 ili 3 dobra jaja. 

TREĆI KORAK

Nemojte mutiti jaja.

Kada belance počne da se peče, promešajte ga lopaticom. Nemojte dodavati pavlaku, so, biber ili nešto drugo. Dobra jaja imaju sjajan ukus sama po sebi. 

ČETVRTI KORAK

Isključite i servirajte.

Nakon nekoliko minuta pečenja, jaja bi trebalo da izgledaju kao presavijeni saten: polučvrsta, a ipak glatka. Isključite ringlu; mešajte dok jaja leže kao na jastuku. Servirajte i posmatrajte!

NAPRAVITE DA BUDE 30/10

Za izgradnju mišića, pored spomenuta tri jaja servirajte i 30 grama proteina i 10 grama vlakana koji će zadovoljiti vaš stomak. 

2 supene kašike putera od kikirikija + ½ šoljice suvog grožđa umešajte u 2 šoljice ovsene kaše

Jedna šoljica slatkog krompira iseckanog na kockice i proprženog na ¼ (iseckane) glavice crnog luka + 2 ćureće kobasice.

Pročitajte i  Šta bi trebalo da grickate u toku utakmice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *