Ručak ispod 400 kalorija: Italijanski sendvič s povrćem - Men`s Health

Ručak ispod 400 kalorija: Italijanski sendvič s povrćem

Pročitajte i Ručak ispod 400 kalorija: Piletina na indijski način

SASTOJCI

  • ¼ šoljice iseckanog crvenog luka (na kolutiće)
  • 1 srce artičoke, isprano i grubo iseckano
  • 1 srednji paradajz, iseckan na kockice
  • 2 supene kašike balzamiko sirćeta
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 1 supena kašika sušenog orgiana
  • 1 baget hleb, po mogućstvu integralni
  • 2 kriške provolone sira
  • 2 šoljice iseckane zelene salate
  • ¼ šoljice iseckanih feferona

Pročitajte i Ručak ispod 400 kalorija: Salata sa testeninom i povrćem

PRIPREMA

Ostavite kolutove luka u maloj posudi i dodajte hladnu vodu toliko da pokrije luk. Ostavite posudu sa strane dok pripremate ostale sastojke.

Pomešajte srce artičoke, paradajz, sirće, ulje i origano u srednjoj činiji.

Otkrijte zašto artičoka spada u najbolje povrće za detoksikaciju organizma

Isecite baget na četiri jednaka dela. Razdvojte svako parče po horizontali i izvucite oko polovine sredine hleba sa svake strane. Prospite vodu iz činije sa lukom i prosušite ga.

Sa donje strane bageta stavite po parče sira, pospite smesom sa artičokom, potom stavite luk, zelenu salatu i feferone. Stavite odozgo deo bageta i odmah servirajte.

Ovaj sendvič možete da servirate i sa srednjom narandžom (ako volite slano-slatke kombinacije), a u tom slučaju nutritivna vrednost sendviča iznosi 326 kalorija.

Pročitajte i  Ukusno i zdravo: Piletina u sosu od meda
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *