Ručak ispod 400 kalorija: Piletina na indijski način - Men`s Health

Ručak ispod 400 kalorija: Piletina na indijski način

Pročitajte i Ručak ispod 400 kalorija: Salata sa testeninom i povrćem

SASTOJCI

  • 450 g pilećih grudi
  • 1 ½ kašičice garam mašale odnosno indijske mešavine začina
  • ¾ kašičice soli
  • 1 šoljica sitno iseckanog krastavca
  • ¾ šolje nemasnog jogurta
  • 1 kašičica iseckanog svežeg korijandera ili mente
  • 2 kašičice soka od limuna
  • Mleveni biber
  • Tortilja od integralnog brašna
  • 1 šoljica zelene salate
  • 2 mala (ili 1 veliki) paradajza
  • ¼ šoljica sitno seckanog crvenog luka

Pročitajte i Kuhinja Azije: Egzotična mešavina piletina, kelja i brokolija

PRIPREMA

Zagrejte rernu, gril ili tiganj na srednju temperaturu.

Pospite piletinu kašičicom garam mašala i ½ kašičicom soli. Stavite piletinu u tiganj i pržite dok ne porumeni u sredini, otprilike 4 do 8 minuta sa svake strane. Kada je gotova, ostavite piletinu sa strane 5 minuta da se ohladi.

U međuvremenu, napravite ljutkasti sos od jogurta tako što ćete u jednoj činiji pomešati krastavac, jogurt, korijander (ili mentu), sok od limuna, ½ kašičicu garam mašala i ¼ kašičice soli i bibera u malu šerpu. 

Tanko isecite piletinu.

Pročitajte i Tortilja sa piletinom i svežom salatom

U tortilju ubacite piletinu, sos od jogurta, zelenu salatu i luk.

Prijatno!

Kalorijska vrednost: 333 kalorije

Pročitajte i  Uticaj oraha na naš organizam
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *