Ručak ispod 400 kalorija: Piletina na indijski način

Pročitajte i Ručak ispod 400 kalorija: Salata sa testeninom i povrćem
SASTOJCI
- 450 g pilećih grudi
- 1 ½ kašičice garam mašale odnosno indijske mešavine začina
- ¾ kašičice soli
- 1 šoljica sitno iseckanog krastavca
- ¾ šolje nemasnog jogurta
- 1 kašičica iseckanog svežeg korijandera ili mente
- 2 kašičice soka od limuna
- Mleveni biber
- Tortilja od integralnog brašna
- 1 šoljica zelene salate
- 2 mala (ili 1 veliki) paradajza
- ¼ šoljica sitno seckanog crvenog luka
Pročitajte i Kuhinja Azije: Egzotična mešavina piletina, kelja i brokolija
PRIPREMA
Zagrejte rernu, gril ili tiganj na srednju temperaturu.
Pospite piletinu kašičicom garam mašala i ½ kašičicom soli. Stavite piletinu u tiganj i pržite dok ne porumeni u sredini, otprilike 4 do 8 minuta sa svake strane. Kada je gotova, ostavite piletinu sa strane 5 minuta da se ohladi.
U međuvremenu, napravite ljutkasti sos od jogurta tako što ćete u jednoj činiji pomešati krastavac, jogurt, korijander (ili mentu), sok od limuna, ½ kašičicu garam mašala i ¼ kašičice soli i bibera u malu šerpu.
Tanko isecite piletinu.
Pročitajte i Tortilja sa piletinom i svežom salatom
U tortilju ubacite piletinu, sos od jogurta, zelenu salatu i luk.
Prijatno!
Kalorijska vrednost: 333 kalorije