Jaja Benedikt, obrok za snagu - Men`s Health

Jaja Benedikt, obrok za snagu

POTREBNO VAM JE

2 integralne zemičke
200 g fileta tune
4 jaja
4 tanka šnita slanine
1 pakovanje pripremljenog spanaća
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kašike jogurta
1 kašičica ljutog sosa
1 kašičica vinskog sirćeta
Sok od jednog limuna
So i biber

KAKO SE PRIPREMA?

1 U odgovarajućem tiganju zagrejte maslinovo ulje na jakoj vatri. Pospite solju i biberom obe strane fileta tune i pržite ih sa svake strane po minut. Sklonite ih sa vatre, ostavite da se ohladite i stavite ih u frižider. Pripremljene filete prepolovite.
2 U istom tiganju propržite i isečene šnitove slanine, sve dok ne postanu hrskavi, a onda dodajte i pripremljeni spanać, spremajući sve zajedno par minuta ili dok listovi ne potamne.
3 U posebnoj plitkoj posudi pomešajte jogurt, ljuti sos i sok od jednog limuna. Promešajte i ostavite po strani.
4 Vodu u manjoj posudi dovedite do tihog ključanja. Kada voda pokaže prve znake ključanja, sipajte sirće, a jaja prvo pojedinačno sipajte u šolju, a onda ih pažljivo izlijte u posudu sa ključalom vodom, nastavljajući da ih pripremate po sopstvenom ukusu (3 minuta za mekana, 6 minuta za čvrsto kuvana). Na tostirane zemičke koje ste prepolovili, stavite mešavinu spanaća i slanine, a zatim i po jedno parče fileta tunjevine, kao i jedno poširano jaje i sve prelijte jogurtnom mešavinom. Dobijaju se 2 obroka.

PO OBROKU: 520 kalorija, 46 g proteina, 34 g ugljenih hidrata, 21 g masti (6 g zasićenih), 4 g vlakana, 460 mg natrijuma

Pročitajte i  Režim (ne)pravilne ishrane: 6 navika kojih morate odmah da se otarasite
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *