Fenomenalan obrok posle treninga: Slanina s povrćem i piletinom - Men`s Health

Fenomenalan obrok posle treninga: Slanina s povrćem i piletinom

Pročitajte i Pikantna ovsena kaša: Fantastičan doručak pre treninga

Nakon teškog jutarnjeg treninga, potrebno vam je malo više od parčeta hleba.

„Najbitnija stvar koja utiče na to kako bildujete mišiće i trenirate tog dana predstavlja obrok nakon treninga koji će oporaviti i osvežiti vaše mišiće.“, kaže fitnes ekspert Biju Thomas.

Pročitajte i Šta je najbolje jesti pre i posle treninga?

Najbolje je da kombinujete kompleksne ugljene hidrate sa proteinima za oporavak mišića, dodate povrće kako biste nadomestili nedostatak vitamina i minerala, so za izgubljene elektrolite i mnogo vlakana za dobru probavu i stabilizovanje nivoa energije.

SASTOJCI

  • ¼ šoljica iseckane slanine
  • 1 šolja spremljene iseckane piletine
  • ½ crnog luka, sitno isečenog
  • 1 šargarepa (očišćena i isekcana)
  • ½ kukuruza šećerca
  • 1 šoljica iseckanog vašeg omiljenog povrća (celer, zeleniš…)
  • 2 šoljice kuvanog smeđeg pirinča
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 3, 4 jaja

Pročitajte i Ultimativni šejk za oporavak mišića

PRIPREMA

Pre svega je potrebno da propržite sve sastojke. Zagrejte ringlu na srednju temperaturu i dodajte slaninu. Kada postane hrskava, uklonite većinu masti, dodajte piletinu i luk i propržite dok piletina ne dobije crvenkastu, braonkastu boju i luk ne postane hrskav na samim ivicama. Dodajte povrće i propržite.    

Saznajte i koje namirnice će vas duže držati sitim

Potom dodajte pirinač i pržite pet minuta.

Sve namirnice stavite na jednu stranu tiganja. Dodajte maslinovo ulje na drugu stranu. I na tu stranu gde je maslinovo ulje, razbijte dva jaja i ispržite. Kada su jaja skoro gotova, pomešajte ih sa ostalim sastojcima.  Začinite po ukusu soja sosom, karijem i drugim začinima.

Ako želite da poboljšate ukus pospite šakom iseckanog sušenog voća ili oraha, kada dodate luk i piletinu.

Pročitajte i Šta ne bi trebalo da jedete nakon treninga?

Pročitajte i  U čemu je razlika?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *