Ove namirnice će poboljšati vašu inteligenciju - Men`s Health

Ove namirnice će poboljšati vašu inteligenciju

ORASI

Orasi sadrže Omega-3 masne kiseline i polinezasićena ulja, masti koje poboljšavaju pamćenje, ali ih nemamo u telu, pa moramo da ih unosimo putem hrane.

Pročitajte i Poboljšajte memoriju uz pomoć ovih 5 prirodnih napitaka

ANTIOKSIDANSI

Antioksidansi brane telo od slobodnih radikala, a njihovo konzumiranje putem zelenog čaja, artičoke ili graška dovodi do poboljšanja logičkog zaključivanja.

AVOKADO

Odličan je i avokado, koji sadrži veliki procenat ulja punog oleinske kiseline, mononezasićene masti koja regeneriše neurone.

Saznajte na koji način Kafka povećava inteligenciju

BOROVNICE

Borovnice su prepune fitohemikalija, koje su povezane sa rastom i razvojem mozga, a neka  istraživanja su pokazala i da usporavaju starenje mozga.

RIBA

Sjajno će pomoći i riba puna Omega-3 masnih kiselina, poput lososa ili sardine, jer je jedna od njihovih funkcija pobošanje pamćenja.

Kako se seks odražava na vašu inteligenciju, saznajte OVDE.

ZELENO POVRĆE

Zeleno povrće je odlično za mozak, kao i za zdravlje srca jer je sjajan izvor vitamina E, ključnog za zdravlje mozga, pa se konzumiranjem zelenog povrća može smanjiti rizik od razvoja Alzheimerove bolesti. 

ZDRAV DORUČAK

Za kraj, veliku ulogu odigraće i zdrav, izbalansiran doručak svakog dana koji je ključan za normalan rad mozga, jer su mnoga istraživanja pokazala da zdrav doručak izuzetno delotvorno utiče na koncentraciju i kreativnost tokom dana.

Pročitajte i Moćan doručak koji pruža energiju

Izvor: Metro-porta.hr 

Pročitajte i  Kako da ostanete fit u sezoni slava?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *