Napitak od samo dva sastojka za brže sagorevanje kalorija - Men`s Health

Napitak od samo dva sastojka za brže sagorevanje kalorija

Pročitajte i 7 namirnica koje sagorevaju kalorije

SASTOJCI

  • veliki, zreli grejpfrut
  • kašika meda

PRIPREMA

Grejpfrut, po mogućnosti hladan, prerezati na pola i kašikom izvaditi pulpu. Pulpu grejpa i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači.

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, posle ručka (pričekajte dvadesetak minuta nakon jela), u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija unetih tokom obroka. Ima lekovito delovanje na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Saznajte i 8 fantastičnih blagodeta meda

Ovaj čudesni eliksir sadrži u sebi korisne elemente:

1. Pektin, koji je doprinosi delotvornom izlučivanju viška lošeg holesterola (ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo smanjiti za 15,5 procenata, a trigliceride za čak 27 procenata, pokazuju brojna istraživanja), snižava nivo insulina u krvi i normalizije metabolizam.

2. Likopen, koji pomaže u borbi s toksinima i štetnim materijama u organizmu.

Grejp takođe sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta raka i srčanih bolesti.

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i po svom snažnom antibakterijskom delovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe.

Pročitajte i Dva fenomenalna napitka za mršavljenje

Ipak, imajte na umu da grejpfrut može pojačati delovanje nekih lekova pa ako uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa stručnjakom.

Izvor: Stvarukusa.rs

Pročitajte i  8 namirnica za zdrav život

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *