Prljava ishrana Lebron Džejmsa - Men`s Health

Prljava ishrana Lebron Džejmsa

Lebron Džejms je najbolji NBA igrač zasluženo – kako zbog forme, tako i zbog onoga što je postigao u svojoj dugoj igračkoj karijeri.

Njegovo telo i izgleda i funkcioniše kao dobro podmazan motor.

Prema rečima njegovog poslovnog partnera, Maverika Kartera, zvezda Lejkersa godišnje na svoje telo potroši 1,5 miliona dolara – iznos u koji se računaju lični kuvari, treneri, kao i terapije za oporavak tela, poput krioterapije i hiperbarične komore.

Njegov bivši saigrač, Tristan Tomson kaže da njegova ishrana nije uopšte tako čista kao što se naslućuje.

“Ima najgoru ishranu ikada. Pitajte ga šta jede za doručak. Pet francuskih prženica, natopljenih sirupom, sa jagodama i bananama. Posle toga pojede omlet od četiri jaja. Onda odlazi i samo se zakucava u druge. Apsolutno nema smisla! Jede dezert uz svaki obrok! S vremena na vreme drži nedelju dana neku svoju vegansku dijetu, ali uglavnom jede tako da ništa nema smisla! On je stvarno posebna vrsta, koliko može da pojede! Sećam se da sam jedne godine pokušao da se hranim kao on, počeo sam da se gojim i samo sam od****o to! Mislim, njemu tako odgovara. On voli slatkiše. On voli slatkiše! Jede francuske prženice i slatko! Nenormalno je kako njegovo telo to sagoreva! ” – rekao je Tomson, za Men’s Health.

Mada, ne čudi njegov izgled. I australijski ultra maratonac, Kortni Atkinson, dnevno unese preko 6000 kalorija, dok je prosečnom čoveku potrebno 2-2500 dnevno. Njegovi obroci uvek su puni bezalkoholnih pića i slatkih užina.

Lebronov, takođe bivši saigrač, Kajlli Korver objašnjava da je njegova fizička spremnost, takođe, na posebnom nivou. Jačina treninga koju Džejms može da izdrži je nenadmašiva. Tokom jednog, od serije napornih treninga, Kajli se našao u krevetu, pokušavajući da se izbori sa mučninom, a Džejms je izgledao kao da se tek zagreva.

OFFSEASON: Kako se priprema Lebron Džejms?

“Tokom jedne od godina u plej-ofu, uvek bismo radili taj VersaClimber kardio trening, između serija je uvek prolazilo po 10 dana. Radili smo te grupne kardio izazove, po principu štafete. To je moja stvar. Mislim, ne mogu baš sve vreme da izdržim istu brzinu, ali mogu da izdržim dugo. Nikada nisam odustao od kardio treninga. U trenutku dok radimo taj izazov, ja samo imam osećaj da ću povratiti. Tu su klupe sa strane terena i ja sam zastao da se ohladim. Lebron ustaje, nakon VerseClimber-a, istrčava na teren, uzima loptu, gleda u koš koji je daleko, trči punim sprintom ka njemu, skače izvan kruga za promenu i zakucava. Ja sedim sa strane i borim se za vazduh i posmatram kako taj tip lagano zakucava. To je najneverovatnije stvar koju sam video, svi su samo posmatrali otvorenih usta. Pomislio sam ‘Ovaj čovek je sa druge planete’. Njegov tim je osvojio štafetu”, ispričao je Korver.

Nema drugog mišljenja do onog – Džejms je nešto drugo.

Foto: Men’s Health arhiva

Izvor: Men’s Health

 

 

Pročitajte i  8 užina koje će vam pomoći da smršate kao od šale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *