Oprez: 5 potpuno nezdravih načina da izgubite kilograme - Men`s Health

Oprez: 5 potpuno nezdravih načina da izgubite kilograme

IZBACIVANjE VEĆINE NAMIRNICA IZ ISHRANE

Izbacivanje određenih namirnica sa jelovnika nije zdravo i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. Naučnici upozoravaju da opsesivno pridržavanje pravila i izbacivanje sa jelovnika, na primer, ugljenih hidrata može da uzrokuje nedostatak određenih nutrijenata u organizmu.

Pročitajte i 2 fenomenalna napitka za mršavljenje

Umesto da na primer izbacite ugljene hidrate, pokušajte da napravite zdrave zamene: jedite hleb od celog zrna, ječam, heljdu, zob i pri tom naravno pazite na količinu. 

PRESKAKANjE OBROKA

Premda nam se ponekad čini da ćemo ukoliko preskačemo obrok izgubiti kilograme, činimo upravo suprotno. Preskakanjem jela nam se metabolizam usporava i možemo vrlo lako da dobijemo koji kilogram.

Saznajte i 6 saveta za mršavljenje

Izgladnjivanje je jedan od najgorih oblika držanja dijete, jer svom organizmu uskraćujete sastojke nužne za njegovo funkcioniranje. 

Umesto preskakanja obroka, najbolje da poradite na uravnoteženoj ishrani, da vam obroci budu otprilike u isto vreme i da konzumirate manje porcije.

EKSTREMNO VEŽBANjE

Često kada želimo da rezultate postignemo brzo, odlučimo se za ekstremno vežbanje potpuno nesvesni da svom telu činimo protivuslugu. Naime, ako i izgubimo nekoliko kilograma viška, oni mogu da se vrate kao bumerang jednom kada prestanemo sa intenzivnom vežbom. Telo ne treba da gurate iznad granica izdržljivosti. Držite se jednog ritma vežbanja, budite uporni i rezultati neće izostati.

Otkrijte i 10 načina kako vežbanje utiče na organizam

DIJETA SA SUPOM I PREVIŠE TEČNOSTI

Supa, kuvana jela i napici, odlična su za telo, ali konzumiranje isključivo tečne hrane nije dovoljno za naše telo, jer ona ne može da da telu dovoljno važnih nutrijenata i da ga opskrbi energijom tokom celog dana.

PREVIŠE POSTA I DETOKSIKACIJE  

Iako je povremena detoksikacija dobra, prečesto praktikovanje posta predstavlja udar na telo koji iscrpljuje i dugoročno nema željeni učinak. Povremena detoksikacija, odgovarajućim napicima i sokovima je poželjna, ali o intenzitetu i učestalosti je najbolje da se konsultujete sa doktorom ili nutricionistom. Svakako je treba prilagoditi organizmu i njegovim osnovnim potrebama. 

Pročitajte i  6 prednosti vežbanja bučicom

Pročitajte i Detoksikacija organizma: Dvodnevna dijeta jabukama

Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *