Da dijeta bude uživanje: Niskokalorični topli sendvič od karfiola i sira - Men`s Health

Da dijeta bude uživanje: Niskokalorični topli sendvič od karfiola i sira

I dalje možete da budete na dijeti koja podrazumeva nizak broj ugljenih hidrata, a da uživate u sendivču.

Reč je o sendviču sa sirem, koji sadrži neto 4 g ugljenih hidrata. Trik je u hlebu – koji nije pravi hleb, već se pravi od paštete od karfiola koja se ispeče i potom iseče na parčiće, poput hleba.

Nutritivna karta

306 kalorija po sendviču

24 g masti

8 g ugljenih hidrata

15 g proteina

Ukupno masti 24 g (35%)

Zasićene masti 6 g

Holesterol 112 mg (37%)

Natrijum 750 mg (31%)

Ugljeni hidrati 8 g (4%)

Vlakna 4 g

Vlakna 1 g

Šećeri 15 g (9%)

Greška koja vas košta mršavljenja

Sastojci (za 4 sendviča)

Glavica karfiola (od 0,5 kg)

1 i 1/2 kašike ekstra-devičanskog maslinovog ulja

1/4 šolje semenki konoplje

1 1/2 kašike čia semenki, susama – celog, pečenog

2 srednja sremuša

1 kašičica morske soli

2 jaja

1 čen belog luka

Narezan na pet debljih listova, srednji čedar

Priprema

– U veliku posudu dodajte cvetove karfiola. Dodajte hladnu vodu da prekrijete karfiol. Zagrejte na jakoj vatri. Smanjite toplotu na srednju, poklopite i kuvajte sve dok karfiol ne proključa, oko 12 minuta. Dobro iscedite.

– Ugrejte rernu na 475 °. Dva velika papira za pečenje položite preko potpuno belog pergament papira. (Napomena: Pecite u serijama koristeći jedan pleh za pečenje, ako je potrebno.)

– U velikoj posudi izmešajte kašiku maslinovog ulja sa karfiolom sve dok smeša ne zaliči na pire. Dodajte semenke konoplje, čia semenke (po mogućnosti bele), semenke susama (po mogućnosti crne), divlji luk/sremuš (zeleni i beli delovi), beli luk i so i mešajte dok se dobro ne sjedine. Odvojite 15 minuta da bi se čia semenke gelirale. Umešajte jaja.

– Smesu izlijte na pripremljene listove za pečenje pomoću 1/3 šolje, a zatim je prstima izravnajte tako da formirate 8 četvrtastih ili okruglih parčića.

Pročitajte i  Namirnice koje ne treba da jedete na plaži

– Pecite ih 15 minuta, lagano prevrnite svaku parče špatulom, a zatim pecite dok ne postane zlatno-smeđa, još oko 8 do 10 minuta. Na svako parče razmažite čedar sir (može i drugi sir, sličan čedaru), i pecite dok se sir ne otopi, otprilike 2 minuta.

– Formirajte četiri sendviča, sastavljajući strane na kojima je istopljen sir. Ostavite da stoji 5 minuta da se malo stegne. Presecite dijaginalno na polovine. Poslužite ih dok su topli.

Foto: Shutterstock

Izvor: Livestrong

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *