Zašto (i kako) bi trebalo da jedete ljusku jajeta? - Men`s Health

Zašto (i kako) bi trebalo da jedete ljusku jajeta?

Možda vam je nezamislivo da jedete ljusku od jajeta, ali nedavna istraživanja ukazala su na to kakvim nutritivnim bogatstvom ova gruba spoljašnjost raspolaže.

Istraživanja sprovedena na Univerzitetu Floride pokazala su da jedna ljuska jajeta sadrži 2,2 g kalcijuma, što je dva puta više od dnevne preporučene doze. Takođe, neka prethodna istraživanja objasnila su da se kalcijum koji se nalazi u ljusci jajeta lakše apsorbuje nego iz drugih izvora.

Međutim, jesti ljusku jajeta, nije isto što i pirinčane krekere. Pre svega, od termički neobrađene ljuske jajeta lako možete dobiti salmonelu. Istraživanja preporučuju da ljusku jajeta kuvate 30 min pre nego što je pojedete. Takođe, možete da ispečete ljusku i da je uz pomoć kuhinjskih aparata pretvorite u puderastu materiju, što je čini pogodnom za smutije.

Jaje: Namirnica koju treba da jedete svaki dan

Foto: Shutterstock

 

Pročitajte i  11 najboljih načina da se rešite mamurluka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *