Ove namirnice ne konzumiraju ni najveći fitnes eksperti - Men`s Health

Ove namirnice ne konzumiraju ni najveći fitnes eksperti

VOĆNI KOLAČ ILI TORTA

Ovi ukusni dezerti su pogubni za vašu liniju i zdravlje.

Pročitajte i: Šta izbegavati nakon treninga?

Prepuni šećera, holesterola i natrijuma definitivno predstavljaju loš izbor donoseći dugoročne loše efekte.

ENERGETSKA PIĆA

Možda nemate vremena za kafu i smatrate da je energetsko piće brz i jednostavan način da se razbudite. Međutim, ovi napici mogu da učine da se osećate nervozno, a osim toga, unećete više kalorija u svoj organizam. Gubitak sna, koji nastaje usled konzumiranja ovih energetskih pića, povećava nagomilavanje kilograma.

„Uzmite energiju iz hrane ili umereno ispijajte pića sa kofeinom, poput kafe i čaja.“, kaže Wesley Delbridge, potparol Akademije sa ishranu i dijetetiku.

 Pročitajte i: Piti ili ne piti: Energetska pića

MARGARIN

Mnogi smatraju da je margarin bolji izbor od putera, ali i margarin sadrži trans masti, koje povećavaju nivo holesterola u krvi i rizik od srčanih bolesti. Takođe snižava nivo dobrog holesterola, pa ako morate da konzumirate margarin, potražite neki sa manje masti, koji ne sadrži trans masti i ima najmanju količinu zasićenih masti.

Pročitajte i: Šta je zdravije: puter ili margarin?

ČIZKEJK

Jedno parče čizkejka sadrži oko 25 grama masti i 20 grama šećera, pa je sasvim jasno zašto bi trebalo da se klonite ovog sočnog kolača.

GAZIRANA PIĆA

Ovi napici su prepuni šećera i štete vašem zdravlju na više nivoa. Čak i dijetalne varijante ovih pića sadrže mnogo šećera i povećavaju rizik od gojaznosti, dijabetesa, insomnije, depresije i erektilne disfunkcije.

Otkrijte i: Kako gazirana pića utiču na vašu kožu?

ROL VIRŠLE

Rol viršle su prepune zasićenih masti i kalorija, a samo jedna je dovoljna da izvrši pritisak na vaše arterije i poveća nivo lošeg holesterola. 

Pročitajte i  Ishrana: 8 neobičnih gastronomskih običaja u svetu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *