Zagrljaj u zalogaju: 5 namirnica koje umotane u slaninicu imaju savršen ukus - Men`s Health

Zagrljaj u zalogaju: 5 namirnica koje umotane u slaninicu imaju savršen ukus

Hrana obučena u ovaj fini svinjski kaput zaštićena je tokom pripreme, čuva sočnost, a uzgred dobija slan i slastan ukus.

Kobasice

Odlučite se za jednu ili napravite koktel više vrsta kobasica – kako god vam volja. Iseckajte ih na kraće komade, svaki obavijte tankim šnitom slanine, i ubacite ih u rernu da se peku. Dodavanje masti ili ulja nije potrebno. Kada se ispeku, jedite ih prstima.

Losos

Pomislite samo na ovu idealnu kombinaciju. Najzdravija riba i dodir kalorične i slasne slanine. Filete lososa obucite u dva šnita slanine. Pecite ih 15-20 minuta. Prepustite se užitku i podelite utiske.

Pečenje slanine: Najbolji način do najukusnijeg obroka

Piletina

Prosecite kroz sredinu pileće grudi, u prorez ubacite topljeni sir, sve to umotajte u slaninu i pecite 30 minuta. Nabacite sebi osmeh na lice ovim obrokom nakon teretane.

Smokve

Izrežite vrh svake smokve u obliku krsta, zatim je posolite i začinite, pa propržite 1 minut, a nakon toga pecite 6 minuta. Propržite slaninu i obavijte je oko vrućih smokvi.

Špargla

Pospite ulje po foliji, posolite prstohvatom soli i začinite, a zatim poređajte koplja špargle. Po sredini poređajter šnite slanine i obmotajte svaki snop špargle. Zatim ih stavite na roštilj na pet minuta. Služite ih uz poširana jaja, za obrok sa niskim vrednostima ugljenih hidrata.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Kako da mršavite dok spavate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *