Prevarite glad pomoću ova tri saveta! - Men`s Health

Prevarite glad pomoću ova tri saveta!

Često, kada smo gladni, ne možemo da sačekamo da pripremimo zdrav obrok, već smažemo prvo šta nam dođe pod ruku. Međutim, pomoću ova tri sjajna trika, možete da ublažite glad i da ne posustanete od zdrave ishrane.

KISELI KRASTAVCI 

Kiseli krastavci ne moraju biti da budu samo prilog već i idealno sredstvo za ubijanje gladi. Ova kisela poslastica snižava šećer u krvi, pa sami time i ublažava osećaj gladi. Ako sat vremena pre obroka ostetite neopisivu želju za hranom, pojedite nekoliko kiselih krastavaca.

Pročitajte i: 5 namirnica za bolju izdržljivost

BADEMI, ORASI I LEŠNICI 

Koštunjavo voće je zdrava i hranjiva grickalica koju možete da konzumirate između obroka, kao užinu. Šaka ovih zdravih poslastica će vas trenutno zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem poput grožđa, smokvi ili šljiva, nepobedivi su borci protiv gladi.

MINERALNA VODA UMESTO GAZIRANIH SOKOVA 

Iako gazirani sokovi takođe ubijaju glad, oni su kalorični što vam nikako neće pomoći ako ste na dijeti. Sok zamenite mineralnom vodom, jer će vas ona trenutno zasititi. Popijte čašu mineralne vode nakon gorepomenutih grickalica što će dodatno ublažiti vašu glad.

Pročitajte i: Koje količine vode su vam dovoljne tokom treninga?

Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr 

Pročitajte i  HRANA KAO AFRODIZIJAK: 14 namirnica koje će probuditi želju za seksom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *