Svemoćna trojka: Voćke koje tope kilograme - Men`s Health

Svemoćna trojka: Voćke koje tope kilograme

GREJP

Bilo da se radi o žutom ili crvenom grejpu, ovo je idealna namirnica, jer ima jako malo kalorija. Ovim voćem ćete u organizam uneti velike količine tečnosti, bogatstvo vitamina C i mnoge druge enzime iz ovog voća koji će brzo otopiti kilograme. Ako ste na dijeti, uključite ovu voćku obavezno u svoj jelovnik! Bićete duže siti, jer grejp ima hranjive sastojke koji pomažu u dužem osećaju sitosti.

Pročitajte i: 7 namirnica koje sagorevaju kalorije

Crveni grejp je još lekovitiji od žutog, jer deluje preventivno na nastanak raka. Održava srce i krvne arterije zdravim i ubrzava celokupni metabolizam što znači da brže sagoreva kalorije. Pomalo je kiseo i gorak, pa ako ne možete da ga jedete samog kao voćku kombinujte ga sa drugim voćem i iscedite sveži sok. 

NARANDŽA

Narandža spada u prirodne lekove, pa je idealna za mršavljenje. Ovo je pravi razlog da narandže konzumirate svakodnevno! Pojedite na dan jednu narandžu, najbolje pre obroka i kilogrami će početi da tope. Idealne su i kao sveže isceđeni sok pre doručka, jer će razbuditi vaše telo i napuniti vas energijom. Narandža topi masne naslage oko trbuha i na bokovima pa će vam verovatno biti dobar saveznik oko borbe s kilogramima. Bogata je antioksidansima, vitaminima A, E, C i skupine B. Sve ovo idealno je za jačanje imuniteta, snižavanje holesterola, a i pravo je sredstvo za ubrzavanje metabolizma. 

Pročitajte i: 4 najzdavije zimske namirnice

JABUKA

Prema dosadašnjim istraživanjima otkriveno je da je jabuku najbolje jesti pre obroka. Tako ćete u telo uneti čak i do 20 procenata manje kalorija, jer će vas prethodno pojedena jabuka zasititi. Takvim konzumiranjem jabuke možete mesečno da izgubite i do pola kilograma. One su bogate prirodnim šećerom i vlaknima te su kao takve idealne za dobru probavu. Jabukama ćete ojačati imunitet, pa ih jedite svakodnevno tokom cele godine. Postoje razne vrste jabuka, a kod dijete se posebno preporučuju one kisele. Prosečna jabuka sadrži oko 60 kalorija.

Pročitajte i  4 mita o mršavljenju: Šta je istina?

Pročitajte i: Jedna jabuka dnevno može da vam spasi život

Izvor: Magazin.net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *