Odgovori na česte dileme o zdravoj hrani - Men`s Health

Odgovori na česte dileme o zdravoj hrani

KAFA – OTROV ILI ČAROBNI NAPITAK?

Kafa izaziva rak, škodi nervima, nije dobra za metabolizam – kafa je nezdrava. E, sad, ovakvo mišljenje je dugo vladalo, ali danas znamo da je ona mnogo bolja nego što se misli. Čak se veruje d amože da spreči neke vrste raka.

Pročitajte i: Kako kafa utiče na zdravlje?

MASLAC ILI MARGARIN?

Neki medicinski stručnjaci savetuju da umesto maslaca koristimo margarine, jer sadrži mnogo manje zasićenih masti nego maslac.. Drugi pak upozoravaju da je margarin nezdrav jer je neprirodan proizvod pun hemije, “bućkuriš”, koji je nastao u laboratorijima prehrambene industrije. I u jednom i u drugom ima istine.

ZAMRZNUTA HRANA JE LOŠA?

Mnogo ljudi se i danas klone zamrznutog povrća, jer se smatra da ono ima manje vitamina nego sveže povrće. Ali upravo je obrnuto. Zamrznuto povrće je bogatije hranjivim i zdravim stvarima, ali ako se odmah nakon što je ubrano adekvatno zamrzne i ne leži danima u kutijama. Ali kada se neka glasina proširi, teško ju je uništiti.

Pročitajte i: Zašto je smrznuta hrana dobra?

DA LI “BIO” ZNAČI UVEK BOLJE?

Kada ono što jedemo sadrži previše hemije, onda nam se čini kako su bio-proizvodi prava alternative, bez pesticida i štetnih hemijskih stvari. Ili barem s manje njih nego u konvencionalnim proizvodima. Ali studije pokazuje da ove namirnice nisu nužno bogatije zdravim sastojcima ili bolje za naše zdravlje. 

Izvor: Metro-portal.hr

Pročitajte i  Frape za sve
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *