7 namirnica koje ne bi trebalo da čuvate u frižideru - Men`s Health

7 namirnica koje ne bi trebalo da čuvate u frižideru

LJUTI UMACI

Verovali ili ne, ljuti umaci mogu bez problema da stoje u vašem špajzu i do tri godine.

KROMPIR

Hladnije temperature negativno utiču na ukus krompira, pa ga čuvajte u špajzu i to u papirnim kesama. Plastične kese i kutije nisu dobre, jer zadržavaju vlagu koja utiče na brzo propadanje krompira. Većina vrsta krompira trebalo bi da traje tri nedelje, ako se ispravno čuvaju. 

Pročitajte i: Moć hrane: 8 namirnica koje će oterati zimsku depresiju

HLEB

Hleb u frižideru će se brzo osušiti. Umesto toga, ono što nameravate da pojedete u roku od četiri dana, držite na sobnoj temperaturi, a ostatak zamrznite.

LUK

Luk je najbolje da držite u originalnoj mrežastoj vrećici u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućava cirkulaciju vazduha, na sobnoj temperaturi. No, držite ih dalje od krompira koji ispušta vlagu i toplotnih aparata, koji mogu negativno da utiču na luk i da izazovu truljenje.

Pročitajte i: Namirnica koja se bori protiv raka

PAPRIČICE

U frižideru mogu da dobiju bledu boju, pa ih stoga čuvajte na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim vrećicama. Da biste ubrzali sazrevanje, ako je potrebno, stavite ih u papirnu vrećicu.  

KAFA

Firžider stvara kondenzaciju što može da utiče na ukus mlevene kafe i kafe u zrnu. Kafu je najbolje da čuvate u hermetički zatvorenoj posudi u špajzu.

Pročitajte i: Poboljšajte trening uz kafu 

ZIMSKE TIKVICE

Razne vrste zimskih tikvica trajaće oko mesec dana ili više ako ih čuvate na sobnoj temperaturi u špajzu.

Izvor: Magazin.net.hr 

Pročitajte i  7 namirnica za koje niste znali da su superhrana
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *