5 odličnih razloga da odmah popijete toplu čokoladu - Men`s Health

5 odličnih razloga da odmah popijete toplu čokoladu

POSPEŠUJE RAD MOZGA

Nedavne naučne studije pokazale su da ovaj topli napitak povećava snagu mozga, a i doprinosi njegovom boljem zdravlju. Flavonoidi pomažu boljoj prokrvljenosti mozga i boljem dotoku kiseonika, što će uticati na to da bolje razmišljate. Ukoliko želite da unapredite pamćenje, probajte da uzimate dve šolje tople čokolade dnevno. Ne samo da ćete najverovatnije imati bolje pamćenje, već ćete biti i raspoloženiji. 

Pročitajte i: 5 svakodnevnih aktivnosti koje uništavaju mozak

RIZNICA ANTIOKSIDANATA

Istraživači sa Univerziteta Kornel zaključili su da topla čokolada sadrži više antioksidanasa od zelenog čaja i vina. Ovaj napitak sadrži više antioksidanasa i od obične čokolade, pošto se veći broj njih oslobađa pri većoj temperaturi.

POBOLJŠAVA RASPOLOŽENJE

Čokolada je poznata je kao podizač raspoloženja. Topla čokolada pomaže u borbi protiv stresa, ankcioznosti i depresije. Ovo piće utiče na lučenje endorfina, hormona sreće, koji će popraviti vaše raspoloženje za tren. Negativna strana tople čokolade jeste što sadrži šećer, koji nikako nije dobar za zdravlje. Trebalo bi da konzumirate toplu čokoladu bez šećera, tako da maksimalno iskoristite svojstva tog napitka.

Pročitajte i: Jednostavan ključ za vašu sreću

TOPLOM ČOKOLADOM DO ZDRAVIH ARTERIJA

Naučnici tvrde da su flavonoidi u toploj čokoladi dobri za arterije. Naime, oni smanjuju rizik od bolesti srca, tako što spuštaju krvni pritisak i čuvaju krvne sudove. Zapamtite, uzimajte čokoladu bez šećera, jer ona već u sebi ima saharide, ali ne preterujte, dve šolje dnevno su vam sasvim dovoljne.

POMAŽE U SKIDANJU KILOGRAMA

U slučaju da želite da skinete koji kilogram, topla čokolada može da vam pomogne u tome. Ako se napravi kako treba, ovaj napitak sadrži mali broj kalorija, tako da možete da uživate u njoj i da zadovoljite svoju želju za čokoladom. Posle tople čokolade proći će vas želja za visokokaloričnim namirnicama kao što su krofne, testo i torte.

Pročitajte i: Vreme bogatih prazničnih trpeza: Ostanite vitki, a budite siti

Izvor: Novosti.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *