Efikasan način da izbegnete nadimanje od pasulja - Men`s Health

Efikasan način da izbegnete nadimanje od pasulja

Nijedna povrtlarska kultura, osim krompira, nije razvila toliko sorti i varijacija kao pasulj. Njegov neutralan ukus omogućava niz kombinacija s različitim namirnicama i začinima.

Verovali ili ne: Gasovi mogu da vam mirišu na čokoladu!

ZAŠTO JESTI PASULj

Osim toga, pasulj je, kako tvrde nutricionisti, superhrana jer sadrži razne hranjive supstance koje pomažu da telo ostane zdravo i otporno na bolesti, pa je posebno omiljen tokom zime. Svako zrno pasulja sadrži jedinstvenu kombinaciju belančevina, vlakana, vitamina i minerala.

Ipak, mnogi izbegavaju ovu korisnu namirnicu jer nadima. Ukoliko se spremi na pravi način, izbeći ćete ovu neprijatnost.

KUVANjE

Pasulj je potrebno da pre kuvanja ostavite da se natapa u vrućoj vodi (oko 4 sata). Tu vodu posle treba baciti, a pasulj još jednom isprati, pa ga kuvati u čistoj vodi. Natapanje pasulja nekoliko puta u čistoj vodi smanjuje količinu supstanci koje uzrokuju nadimanje posle jela.

Pogledajte i: 7 načina da održite liniju tokom zime

ZAČINI

Jelima od pasulja treba da dodate začine koji smanjuju nadimanje (koji imaju karminativno delovanje), kao što su kim, majoran, origano, majčina dušica (timijan), kapar i komorač.

Otkrijte i: 7 začina u borbi protiv raka

NAPOMENA

Da biste kupili kvalitetan pasulj, potrebno je prilikom kupovine suvog pasulja proveriti da li na semenkama ima znakova vlage poput plesni ili nekih drugih oštećenja, kao i da li su zrna cela.

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *