Poboljšajte memoriju uz pomoć ovih 5 prirodnih napitaka - Men`s Health

Poboljšajte memoriju uz pomoć ovih 5 prirodnih napitaka

SOK OD NARA

Ovo egzotično voće je bogato posebnim antioksidantima koja poboljšavaju vaše kognitivne sposobnosti i memoriju. Ispijanje ovog soka svakodnevno pomoći će vam više nego što biste očekivali.

Pročitajte i: Hrana za mozak

ČAJ

Čaj je sjajan napitak, koji će poboljšati aktivnost vašeg mozga, što je postalo jasno kada je pronađen u zelenom čaju pronađen epigalokatehin galat, koji pobošljava rast moždanih ćelija i memorativnu sposobnost. Čaj je takođe bogat antioksidantima, a ispijanje čak jedne šolje crnog čaja dnevno može da pokaže zavidne rezultate.

Pročitajte i: 6 zdravih čajeva za muškarce

KAKAO

Flavonoli iz kakaa su delotvorni u relaksiranju krvnih sudova, koji zauzvrat smanjuju krvni pritisak, a ispijanje šolje toplog kakaa redukuje rizik od moždanog udara.

ŠEJKOVI SA BOBIČASTIM VOĆEM

Kupine i borovnice poboljšavaju aktivnost neurona i sprečavaju oštećenja mozga, a takođe pozitivno utiču na memorativne sposobnosti.

Pročitajte i: Prirodni šejk koji vraća energiju

ČAJ OD KURKUME SA CIMETOM

Možda vam se čini kao čudna i nepoznata kombinacija, ali ovaj napitak sprečava demenciju, a veruje se da ako dodate malo maslinovog ulja, možete da sprečite i nastanak Alchajmerove bolesti.

 

Pročitajte i  Nadoknadite energiju u kafiću

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *