7 načina da održite liniju tokom zime - Men`s Health

7 načina da održite liniju tokom zime

UNOSITE DOVOLJNO VLAKANA

Većina muškaraca ne unosi dovoljno vlakana, a eksperti preporučuju između 25 do 35 grama dnevno. Zdrava količina vlakana može da smanji rizik od srčanih bolesti i diajbetesa tipa 2.

Pročitajte i: 10 koraka da efikasnog gubljenja kilograma

Unosite vlakna u svoj organizam konzumiranjem visoko kvalitetne hrane, poput povrća, voća i celih žitarica.

ZASLUŽITE UGLJENE HIDRATE

Istina je da su izvori ugljeni hidrata poput pirinča, krompira, kinoe i ovsene kaše sjajni za vas, jer čak i ako želite da sagorite masnoće i smršate, eliminisanje ugljenih hidrata iz ishrane će se okrenuti protiv vas, a vaš performans u teretani će patiti.

Razmiliste o „zasluživanju prava na ugljene hidrate.“ Pošto su ugljeni hidrati „gorivo“, prvo potrošite „gorivo“ odnosno određeni broj kalorija (treniranje, plivanje, igranje fudbala, vožnja bicikle), pa onda jedite ugljene hidrate. Ovo će osigurati da vaše telo dobije odgovarajuću dozu ugljenih hidrata, koji su vam potrebni za oporavak mišića i njihovu izgradnju.

POČASTITE ORGANIZAM BRZOM HRANOM (PONEKAD)

Većina nas voli hamburgere, pice, pomfrit, sladoled, a uporno se trudimo da se hranimo zdravo. Neka 90 procenata vaše ishrane bude zdrava hrana, a tokom nedelje se počastite jednim nezdravim, a tako ukusnim obrokom. Najbolje bi bilo da džank hranu jedete nakon intenzivnog treninga.

DEFINIŠITE PRAVILA VAŠE ZDRAVE ISHRANE

Postoji velika razlika između „hraniti se zdravije“ i „jesti dve porcije povrća uz svaki obrok“. Prvo je nejasno i previše opširno, a drugo je specifično i jasnije koncipirano. Isto je tako i sa  „jesti više proteina“. Koliko je to? Koliko sada unosite proteina?  

Budite određeni. Npr, obavežite se da jedete dva grama proteina za svaki kilogram vaše telesne težine.

Pročitajte i: Hrana za “restartovanje”

UZIMAJTE TABLETE RIBLJEG ULJA

Pročitajte i  Najgora hrana koju jedemo

Riblje ulje može značajno da poboljša zdravlje vašeg srca, poveća efekte terapije karcinoma i redukuje artritis. Takođe, riblje uglje će poboljšati količinu masti koje ćete sagoreti vežbanjem.

Naučnici su otkrili da uzimanje 6 grama ribljeg ulja svakog dana za tri nedelje može da dovede do dodatnog gubljenja kilograma masti.

JEDITE POVRĆE UZ SVAKI OBROK

Jedite povrće! Povrće sadrži toliko mnogo sastojaka, koji poboljšavaju vaš imuni sistem,održavaju nivo vaše energije i pomažu vam da ostanete vitki. Jedite najmanje jednu porciju povrća veličine bejzbol loptice uz svaki obrok.

Pročitajte i: Povrće koje ne jedete, a trebalo bi

POPIJTE ČAŠU VODE ČIM USTANETE

Tokom noći ne unosite tečnost u organizam, pa ste ujutru dehidrirani, što između ostalog, može da naškodi vašem performansu, jer usporeva metabolizam.

Započnite svako jutro velikom čašom vode i rehidrirajte sebe i samim tim ćete ubrzati i vaš metabolizam.  

  

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *