4 namirnice koje treba da izbegavate za doručak - Men`s Health

4 namirnice koje treba da izbegavate za doručak

LOŠA KAFA

Ne možete da zamislite dan bez šoljice kafe? Ni mi, ali morate da budete svesni da nisu sve kafe iste, pa ni uticaj kofeina na naš organizam neće biti isti. Izbegavajte jeftinije vrste kafe, jer uglavnom sadrže zrna lošijeg kvaliteta, kao i visok procenat oštećenih (buđavih) zrna kafe. Takođe izbegavajte kafu bez kofeina, koja sadrži više plesni od obične kafe.

MLEČNI PROIZVODI IZUZEV PUTERA

Ujutru bi trebalo da izbegavate mlečne proizvode poput mleka, jogurta, sira, pavlake zbog pasterizacije. Međutim, ne treba da izbegavate puter, jer je on zdraviji od mleka.

Pročitajte i: Kako da napravite mleko od badema?

ŠEĆER (I VOĆE)

Vašem telu je ujutru više potreban natrijum nego kalijum kako biste podigli krvni pritisak, a konzumiranje voća ujutru sniziće vaš krvni pritisak, pa je moguće da ćete biti bez energije tokom dana.  Takođe treba da izbegavate i sve ostale šećere. Mnogi ljudi ne znaju šta zapravo znači „kad im padne šećer“ i smatraju da će probleme rešiti čokoladicama. Zapravo, kada jedete šećer, ne samo da će vaš nivo energije da se spusti, već ćete potpuno razbiti nivo šećera u krvi.

SVE ŽITARICE

Gluten, koji se nalazi u žitaricama je zapravo zarazan. Ako dozvolite da se zarazite i predate žitaricama, postaćete nezasiti i većito gladni danima nakon što ste pojeli žitarice.

Pročitajte i: Izaberite prave žitarice

IDEALAN IZBOR ZA DORUČAK

Umesto nabrojanih namirnica koje treba da izbegavate za doručak preporučujemo vam da pijete kvalitetnu kafu, jedete omlet, sladak krompir, avokado ili dimljenog lososa. 

Pročitajte i  Istorija najpoznatijih afrodizijaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *