Dijeta koja će vas izazvati na svakom nivou - Men`s Health

Dijeta koja će vas izazvati na svakom nivou

Mesečeva dijeta je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksikaciju organizma i podstiče telo na gubitak težine – čak do 3 kg dnevno!

Saznajte i Detoksikacija organizma: Dvodnevna dijeta jabukama 

KADA POČINJETE SA DIJETOM

Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.

Onog trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u predstavljenoj tabeli.

Tabela mladog meseca:

  • 14. avgust u 16:54
  • 13. septembar u 08:42
  • 13. oktobar u 02:06
  • 11. novembar u 18: 48
  • 11. decembar u 11:30

OSNOVNA PRAVILA

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj, možete da dodate i svež sok od voća ili/i povrća, ali naravno bez šećera i aditiva. Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litra.

Pročitajte i Kako da očistite oganizam pirinčem

Ukoliko osetite jak nalet gladi, popijte veliku čašu soka od povrća.

FIZIČKA AKTIVNOST

Za vreme dijete fizička aktivnost je čak i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksikaciji.

Ukoliko poštujete sva pravila, za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg. Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksikuje i poboljša imunitet.

Otkrijte i Moćan napitak za mršavljenje i detoksikaciju

ŠTA NAKON DIJETE

Pročitajte i  Sve prednosti (i mane) seksa u tuš kabini

Nakon što izgubite nekoliko kilograma, nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste “borac” na duge staze, ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci oslobodite viška kilograma.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *