6 namirnica koje treba da jedete sa korom - Men`s Health

6 namirnica koje treba da jedete sa korom

KROMPIR

U kori krompira se krije i do 20 posto ukupnih vitamina kao što je vitamin B. Možete ga pripremati presečene na pola i ispečene u rerni.

PATLIDžAN

Kora patlidžana obiluje fitonutijentima, nasuninom koji sprečava oštećenja ćelija koja mogu biti posledica starenja ili bolesti. Možete ga puniti mešavinom povrća i peći u pečnici.

Pročitajte i: 6 najzdravijih vrsta voća i povrća

SLATKI KROMPIR (BATAT)

Većina hranljivih sastojaka skriva se upravo u kori batata. On sadrži vitamin C, kalijum i betakaroten, sastojke neophodne za jači imunitet, dobar vid i zdravu sluznicu grla i nosa. Slično kao i patlidžan, i batate možete prerezati po pola i puniti povrćem.

KRASTAVCI

Kora krastavca bogata je antioksidansima i vlaknima koji jačaju imunitet, sprečavaju zatvor i blagotvorno deluju na zdravlje sistema za varenje.

ŠARGAREPA

Šargarepu treba dobro oprati i može se jesti, poručuju nutricionisti. U njenoj se koži kriju antioksidansi i vitamin A koji čuvaju vid, zdravlje kose i noktiju, a studije su potvrdile da smanjuju rizik od raka.

Pročitajte i: Zbog čega treba da jedete šargarepu

JABUKE

U kori jabuke kriju se kvercetin, vitamin C i triterpenoidi koji djeluju antikancerogeno. Studije su potvrdile da konzumiranje jabuke s korom olakšava probleme s disanjem, produžava osećaj sitosti i štiti memoriju.

Izvor: Stvarukusa.rs

Pročitajte i  Đumbir – sjajan način da oporavite mišiće posle napornog treninga
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *