Letnja hrana koja će vam pomoći da nabacite mišiće - Men`s Health

Letnja hrana koja će vam pomoći da nabacite mišiće

VIŠNJE

Kada trenirate naporno, upala mišića se često dešava nakon treninga. Višnje mogu da ubrzaju proces oporavka mišića kroz moćne sastojke antioksidante. Intenzivni treninzi mogu da izazovu ozbiljna oštećenja mišićima, bez obzira koliko da im se antioksidanti suprostavljaju.

Saznajte i Ova hrana će vam pomoći da brže i lepše pocrnite

Konzumiranjem tikvica moći ćete da sprečite neželjene grčeve u mišićima.

PAPRIKA

Paprika je ultimativna letnja superhrana, zato što je prebogata fitohemikalijama, vitaminima, kapsaicinom i enzimima, koji vam udruženim snagama pružaju brojne zdravstvene benefite.

Saznajte i 3 moćna šejka koja će vam vratiti energiju

BLITVA

Blitva je zeleno povrće, koje ima jarke boje po listovima i u stablu, koje liči na vene u ljudskom organizmu. Betacijanin i betaksantin su moćni fitonutrijenti koji, koji daju stabljiki crvenkasto ljubičastu i žutu boju, a pomažu vam da potpuno sinhronizujete svoje telo.

Blitva je takođe bogata magnezijumom, pa ako su vam spanać i kelj dosadili, probajte sa blitvom.

BRESKVA

Jedno od omiljenih letnjih voćki! One su bogate vitaminom B6, niacinom, folatom i vitaminom C. Vitamin B vam pomaže da razbijete zalihe proteina i ugljenih hidrata, dok vitamin C blokira nivoe kortizona.

Pročitajte i 10 razloga da češće jedete breskve

LJUTE PAPRIČICE

Zaljutite svoj tanjir ljutim papričicama! Studije pokazuju da kapsaicin iz ovih papričica može da ubraz vaš metabolizam pomažući vam da isklešete savršenu letnju formu.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Supa za doručak: Za i protiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *