Brzo i lagano: Ovo će biti najbolje tikvice koje ste ikad jeli

Fenomenalan i zdrav obrok: Čips od tikvica
SASTOJCI
- 2 šoljice smeđeg pirinča
- 4 šolje pileće supe
- 250 grama ćurećih prsa
- 1 srednji luk, iseckan
- 790 grama kockica paradajza
- 1 1/2 šolje rendanih tikvica
- 1 kašičica belog luka u prahz
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 šolja rendanog čedar sira
PRIPREMA
Ručak za 10 minuta: Pirinač s povrćem
Skuvajte pirinač. Dok pirinač ne bude gotov, u drugu šerpu stavite pileće supu, a kada ona proključa, dodajte pirinač i onda smanjite temperaturu da bi pirinač počeo da krčka. Kuvajte ga oko 40 minuta, dok potpuno ne bude gotov.
Dok se pirinač kuva, zagrejte riganj i dodajte ćureće grudi zajedno sa lukom. Pripremajte je dok ne pocrveni,a luk ne postane providan.
Kada je ćuretina gotova, dodajte komadiće paradajza, kao i rendane tikvice, beli luk u prahu, origano, so i biber. Pustite sastojke da se krčaju desetak minuta.
Kada su gotovi i pirinač i smesa sa paradajzom, pomešajte ih u veliku činiju i dobro promešajte. Dodajte 3/4 šolje rendanog sira i ponovo promešajte.
Slasno i izvrsno: Sendvič sa ćuretinom
Celu smesu ponovo stavite u tiganj da se malo proprži i potom pospite preostalom 1/4 sira. Ovu smesu krčkajte 20 minuta, dok se sir ne otopi.
Pustite da se smesa prohladi desetak minuta pre nego što servirate.
Lagani letnji ručak: Vegetarijanska pita
Foto: Shutterstock