Kako da napravite sami bademovo mleko? - Men`s Health

Kako da napravite sami bademovo mleko?

SASTOJCI

Šolja sirovog badema, krupnijeg

Litar vode

PRIPREMA 

Bademe prelijte vodom i ostavite tako da prenoće. Sutradan ih ubacite u blender, dodajte vodu i blendirajte dok ne dobijete mlečni, beli napitak. Procedite, najbolje kroz gazu i dobili ste domaće bademovo mleko.

Držite ga u frižideru, nemojte ga zagrevati pre konzumiranja, a popijte ga u roku od najduže tri dana.

Ukoliko vam se ne dopada ukus, u blender zajedno sa bademom, stavite i pet urmi ili jednu i po kašičicu meda ili stevije. U samo mleko, možete da dodate kakao, cimet, vanilu.

Pročitajte i: Kako da bademe učinite još zdravijim

Badem spada u najzdravije namirnice na svetu, budući da sadrže veliki deo dnevno preporučene količine vitamina, minerala, vlakana i aminokiselina. Bademi su bogati mononezasićenim masnim kiselinama. To je tip kiselina koje nalazimo i u maslinovom ulju i koje su važne u prevenciji srčanog udara. Više istraživanja je potvrdilo da svakodnevno konzumiranje badema dovodi do smanjenja rizika od srčanog udara između 30 i 45 procenata, ali i da snižava nivo šećera u krvi. 

Sto grama badema sadrži čak 131 procenat dnevnih potreba našeg organizma za vitaminom E, a u omotaču badema ima flavonoida, koji zajedno sa vitaminom E udvostručuje ukupno antioksidativno delovanje badema.

Izvor: B92.net

 

Pročitajte i  Koliko je kreatin bezbedan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *