Oslobodite organizam teških metala uz pomoć korijandera - Men`s Health

Oslobodite organizam teških metala uz pomoć korijandera

Teški metali poput olova, žive i aluminijuma se nagomilavaju vremenom u našem organizmu i zato se često osećamo umorno, bezvoljno, neraspoloženo. Saznajte kako da ih uklonite i vratite snagu i živost.

Svako od nas bi voleo da se ujutro budi živahan, pun energije, sa dobrom koncentracijom tokom dana, dobrim raspoloženjem, osmehom na licu, bez glavobolja, bolova i tromosti. Da li znate da su za ove tegobe u većini slučajeva krivi upravo teški metali, koji su se nagomilali u vašem organizmu. Radi zdravlja, lepšeg i ugodnijeg života, moramo redovno čistiti organizam. A gde bolje pronaći “čistače” nego u prirodi?

Pročitajte i: Koje namirnice isceljuju organizam?

Na prvom mestu, tu je korijander. Za iznošenje njegovih blagotvornih dejstava na svetlo dana najzaslužniji je doktor Jošiaki Omura. On je lečio, jednom prilikom, nekoliko pacijenata obolelih od trahoma (infekcije oka), čiji je uzročnik bakterija Chlamydia trachomatis.

On je uvideo da se ovi organizmi kriju u delovima tela gde je veća koncentracija teških metala i oni, na neki način, koriste teške metale da bi se zaštitili od lekova, tj. standardne terapije.

Omura je otkrio da listovi korijandera ubrzavaju izbacivanje žive, olova i aluminijuma iz tela. Pacijenti su ga uzimali u vidu supe. Kada se korijander kombinuje sa prirodnim antivirusnim i antibakterijskim namirnicama i omega 3 masnim kiselinama i redovnom konzumacijom, infekcija može biti pobeđena.

Da biste očistili organizam uz pravilnu ishranu, detoks recepte (neke možete pronaći na našem sajtu) koristite i korijander dve ili tri sedmice intenzivno. Dodajte šaku svežeg korijandra u salatu, pomešajte nekoliko kašika pesta od korijandera sa testeninom, premažite sa njim tost ili ga jedite uz ribu.

Sa ovim receptima, koje vam donosimo, ne samo da ćete očistiti organizam, nego ćete zadovoljiti i čulo ukusa.

Pročitajte i  Šta može crna čokolada da uradi za vas?

Za pesto vam treba: 4 čena belog luka, 1/3 šolje brazilskih oraha (bogati selenom), 1/3 šolje semenki suncokreta (cistein), 1/3 šolje semenki bundeve (cink, magnezijum), 2 šolje svežeg lišća korijandera (vitamin A), 2/3 šolje lanenog ulja, 4 kašike svežeg soka od limuna (vitamin C), 2 kašičice praha crvene alge (Palmaria palmata) i so.

U blenderu pomešajte korijander i laneno ulje, dodajte beli luk, brazilski orah i semenke, crvene alge i sok od limuna, pa miksajte dok ne dobijete gustu pastu. Dodajte soli po želji i ponovo sve izmiksajte. Čuvajte, najbolje, u zatamnjenim staklenkama.

Izvor: Stvar Ukusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *