Iz kuhinje Džejmija Olivera: Recept za savršeno ukusne ćevape - Men`s Health

Iz kuhinje Džejmija Olivera: Recept za savršeno ukusne ćevape

Džejmi je ranije najavljivao svoj dolazak u Srbiju, nazdravljajući rakijom i rekavši da jedva čeka da proba naše specijalitete. Poznati kuvar nažalost još uvek nije došao kod nas, ali izgleda da je naše gurmanluke već negde probao.

Pročitajte i Brz i ukusan obrok: Gurmanske pivske kobasice sa pireom i senfom (VIDEO)

Na svom sajtu je za našu kuhinju imao samo reči hvale:

“Tortilje punjene grilovanim mesom (ćevapi) i sosom od crvene paprike (ajvar), idealan su obrok kada vam dolazi društvo. Napravite smesu za ćevape barem nekoliko sati pre nego što ih stavite na roštilj, a najbolje bi bilo da ih napravite veče pre nego što ih ispečete.”

SASTOJCI 

  • 750 grama mlevenog junećeg mesa
  • 400 grama mlevenog svinjskog mesa
  • glavica i četiri čena belog luka
  • dve kašičice sode bikarbone
  • kašika mlevene paprike
  • 1 jaje
  • 150 mililitara kisele vode
  • maslinovo ulje
  • glavica crnog luka
  • veza peršuna
  • 6tortilja

Pročitajte i Moćni juneći burger, koji će vam vratiti energiju posle treninga

PRIPREMA

U veliku posudu stavite juneće i svinjsko meso, zatim oljuštite i iseckajte četiri čena belog luka. Dodajte sodu bikarbonu, papriku i začine. Dodajte jaje i rukama izmešajte smesu, a zatim sipajte kiselu vodu, da se sve sjedini.

Meso podelite na deset ili 12 delova, a zatim svaki deo oblikujte kao kobasicu – neka bude dugačka oko deset centimetara, širine oko dva centimetra. Stavite ćevape na podmazan pleh, prekrijte folijom i stavite da odstoje u frižideru.

Pecite ih na roštilju, ili u tiganju na šporetu na srednjoj vatri, ne duže od 15 minuta.

Džejmi predlaže da ćevape poslužite na tortiljama, uz malo ajvara.

Prijatno!

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Potrebna doza energije pre treninga
Inicijalizacija u toku...

1 thought on “Iz kuhinje Džejmija Olivera: Recept za savršeno ukusne ćevape

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *